Emekli ve memur Temmuz zammı  belli oldu. Emekli zammı ve memur enflasyon farkı Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası belli oldu. TÜİK'in açıklağı enflasyon oranı sonrası emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı netleşti. Milyonlarca kişi, 'Emekli maaşı, memur zammı ne kadar oldu' sorularına yanıt arıyordu. Öte yandan Haziran ayı enflasyon rakamları ile netleşen Temmuz zammı ile birlikte masada sosyal refah düzenlemeleri adı altında ek zam yer alıyor. 

Emekli zammı ve memur maaş zammı ile birlikte Türkiye'de milyonlarca kişinin geliri artacak. TÜİK Temmuz zammı için belirleyici olacak Haziran ayı enflasyon oranı (TÜFE) açıklamasını yaptı. Buna göre aylık enflasyon oranı yüzde 4,95 olarak kayıtlara geçerken, bununla beraber yeni emekli memur maaşları için hükümet sosyal refah düzenlemeleri üzerinde çalışıyor. Açıklanan rakamlarla beraber "Temmuz 2022 emekli maaşı ve memur zam oranı belli oldu mu?", "Emekli zammı ve memur zammı ne kadar olacak" soruları yanıt bulmuş oldu.

 HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ ZAMMI VE MEMUR ENFLASYON FARKI NE OLDU?

Haziran ayı enflasyon oranı belli oldu. Buna göre Haziran ayı enflasyon Bununla beraber emekli zammı ve memur maaş zammı kesinleşti. Memur ve memur emeklisi için maaş zammı yüzde 41,85, SSK ve Bağkur emeklisi maaş zammı ise 42,35 oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 133 ZAM

En düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2.500 TL olan en düşük emekli maaşının 3.000 TL'ye çıkarılmasını öngören madde değiştirilerek 3.500 TL'ye yükseltildi. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başlayacak.

Bu rakam Ocak ayında yüzde 66 rekor artışla 1.500 TL'den 2.500'ye yükseltilmişti. 1.500 TL'den 3.500 TL'ye artış dikkate alındığında en düşük emekli maaşı yüzde 133 zam almış oldu.

EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ ZAMMI TABLOSU NETLEŞTİ

6 aylık enflasyon oranı: 42,35
SSK ve Bağ-Kur Temmuz zammı: 42,35
Memur enflasyon farkı: 34,85
Memur toplu sözleşme zammı: 7
Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,85
Ek zam beklentisi: 3
Ek zamlı memur zam oranı: 44,85

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.