Samsun Medya Grubu'nu ziyaret eden emekli eğitimci, araştırmacı-yazar Hasan Yiğit, Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüştü. Yiğit, kaleme aldığı İstiklal Marşı ve Kayıp Çocuk isimli kitaplarını imzalayarak Uzun'a takdim etti. Uzun, Yiğit'e hediyesi için teşekkür etti.  

50 YILLIK GEÇMİŞ

Uzun'la görüştükten sonra Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Yiğit, "Öğretmen okulu yıllarından gelen bir yazarlık yönümüz var. O dönem öğrenci olma avantajını iyi kullandık. Geçen süre içinde yaklaşık 50 yıllık periyotta 52 yayınlanmış hikaye, roman ve akademik çalışmam var. Ağırlık noktam Samsun. Çünkü insan yaşadığı şehri iyi tanıyacak, sonra ülkesini sonra da dünyaya açılacak. Sistemi böyle çalıştırırsak daha anlamlı bir öğrenme yolu takip etmiş olunur. Bu noktadan hareketle Samsun çıkışlı ama ülkemizi ve dünyayı da ilgilendiren konularda yazıp çiziyorum" dedi.

Gazi İmar mercek altında! İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: "Bu milletin hakkını yedirmeyiz" Gazi İmar mercek altında! İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: "Bu milletin hakkını yedirmeyiz"

HABER KONUSU ROMAN OLDU

Özellikle Samsun temalı kitapları seçip Uzun'a hediye ettiğini kaydeden Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Necdet Uzun kardeşimle yaklaşık 40 sene öncesinden gelen dostluğumuz ve diyaloğumuz var. Mesleki görevimin yanı sıra Anadolu Ajansı ve TRT'nin muhabirliğini de yapıyordum. Necdet bey de Anadolu Ajansı'nın Bölge Müdürü olarak çok güzel performans gösteriyordu. Türkiye'nin sayılı gazetecilerden biri. Pek çok önemli habere imza atmıştık. Hatta o haber konularından biri de roman olarak ortaya çıktı. Samsun'u en anlamlı şekilde işliyoruz. Öğrencilerimizin okuma heyecanına katkıda bulunmak için, emekli olmama rağmen koşturuyorum. Onlar bizim geleceğimiz, istikbalimiz."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.