Elazığ’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu tarafından değerler eğitimi kapsamında, ’Doğruluk ve maneviyat’ konferansı düzenlendi.
Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu tarafından değerler eğitimi kapsamında düzenlenen, ’Doğruluk ve maneviyat’ konferansına konuşmacı olarak Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç katıldı. Çok sayıda dinleyicinin yer aldığı konferans öncesinde Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zuhal Altıntaş, açılış konuşması yaptı. Altıntaş, "İnsanlar değerlerinden uzaklaştıkça, insanlığını da kaybetmeye yüz tutmaktadırlar. Toplumumuzun yüz yıllardır sürdürdüğü hayat tarzı doğal bir kültür olarak karşımızda durmaktadır. En önemli konu eğitimdir. Bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan millete, milletten insanlık ailesine geçiş süreçlerinde eğitimsiz bir an dahi düşünülemez" dedi.
"EĞİTİM, HUKUK, DEVLET, DİN İNSAN İÇİNDİR"
Daha sonra konuşan Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç, ’Doğruluk ve maneviyat’ konferansı verdi. Sürgeç, "Yer yüzünde etrafımıza baktığımız zaman aslında her şey insan içindir. Bize bizden daha yakın rabbimizdir. Her şey insan içindir dedik. Aslında eğitim de, hukukta, devlet ve hatta daha da ileri gidiyorum din de insan içindir. Aslında din amaç değildir, din de bir araçtır. Dinin amacı insanı bu dünyada huzurlu, mutlu etmek ve öteki tarafta da insanı mutluluk diyarı cennete ulaştırmaktır. Eğer bir yerde insanlar, din yüzünden huzursuz oluyorsa, mutsuz oluyorsa din o insanları bozuyorsa, nesillerini ellerinden alıyorsa iyi biliniz ki orada Allah’ın dini yoktur. Din adına kendi yorumlarını, ideolojilerini konuşturan insanlar vardır. Çünkü dinin sahibi de Allah’tır, insanın sahibi de Allah’tır. Allah yarattığı insanın huzursuz, mutsuz olsun diye din gönderir mi" diye konuştu.
Şuan ki İslam coğrafyası ile ilgili de konuşan Sürgeç, "Allah-u Ekber diyerek insanları öldürenleri görüyoruz. Bunun yanında din yüzünden bir birlerini ötekileştiren, bir birlerini kafir eden insanları görüyoruz. İnsanı bırakın hiçbir canlı mahluka vebal görünmeyen bu insanları gördükçe orada kesinlikle ‘burada Allah’ın dini yoktur’ diyebilirsiniz. İçeri ve dışarıya bağlı bir takım teşekküllerin din adına, Allah adına kendi yorumlarını insanlara dayatmasıdır" şeklinde ifade etti.
Konferans soru ve cevapların ardından sona erdi.