İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, yurt gezilerinde halktan büyük ilgi görüyor.
“Halkla Buluşma” programları kapsamında seçim çalışmasını yürüten Ekrem İmamoğlu, konuşmalarıyla seçmenin gönlünü kazanmayı sürdürüyor.  Son gittiği Samsun, Ordu ve Giresun illerinde halk meydanlara sığmadı. Hemşehrileri İmamoğlu’na olan bağlılığını ve tutkusunu gösterdi.  
Slogan atmaktan, bağırmaktan yorulmayan coşkulu kalabalık İBB Başkanı’nı bağrına bastı. Yanına yaklaşabilmek, elini tutabilmek ve fotoğraf çekinmek için adeta kendini paraladı alanları dolduran insanlar. Deyim yerindeyse seçim meydanlarında “Ekrem İmamoğlu rüzgarı” esiyor. Sanki cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu değil  Ekrem İmamoğlu.  Diğer illerde de benzer görüntüler yaşanıyor. 
Engellemelere karşın 2018 yılında iki kez yapılan seçim sonucu  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi çok önemli koltuğa oturan İmamoğlu, gençliği, düzgün fiziği, aile yaşamı ve çalışmalarıyla popülaritesini giderek yükseltiyor. Eşini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte topluma güven veriyor. Çocuklarının yer aldığı görüntülerle mutlu aile tablosu sergiliyor.
Siyasi iktidarın gözünün sürekli üzerinde olduğu, belediye çalışmaları  sıkı izlenen Ekrem İmamoğlu, bir yanda hakkında açılan davalarla uğraşıyor. Nitekim Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Yüksek yargı aşamasında bulunan cezadan ötürü belki de olası cumhurbaşkanlığı adaylığı engellendi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in vurguladığı gibi genç ve yolu uzun. Siyasi yaşamında geleceği aydınlık. Zira toplumun sevgisi bunun işaretlerini veriyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP’nin gelecekteki en kuvvetli olası genel başkan adayı.  Kılıçdaroğlu, “Evladım” dediği İmamoğlu’nu genel başkanlık için önerirse sürpriz olmaz.  
Ekrem İmamoğlu’na gösterilen ilgiyi,  sevgi ve karşılığı 1977 seçiminde  adı dağlara taşlara “Karaoğlan” diye yazılan Bülent Ecevit’e benzetiyorum. Bülent Ecevit de seçim gezileri kapsamında her gittiği ilde, meydanlarda yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’na gösterilen sevgiye, coşkuya muhatap olmuştu.  İBB Başkanı her ne kadar siyasete ANAP’ta başladıysa da toplumdaki karşılıklarından ötürü rahmetli Bülent Ecevit ile benzerlikleri var.
Altılı Masa’da yaşanan ve kısa sürede çözüme kavuşan İYİ Parti krizinde Meral Akşener’in ısrarlı tutumuyla  Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı oldu. Mansur Yavaş da seçmen ve tabanda varlığı olan belediye başkanı. 
 Ekrem İmamoğlu genelde Karadeniz, Doğu Anadolu,  Ege ve Marmara bölgelerinde, Mansur Yavaş, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’da seçim çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmaların seçim sandığına nasıl yansıdığı 14 Mayıs gecesi belli olacak.
Ancak kesin olan siyasette önümüzdeki yıllarda Ekrem İmamoğlu fırtınasının esecek olması. Ziri dip dalgası öngörümüzü oldukça destekliyor...