Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği güncellenmesi müzakereleri ile ilgili görüşme yapmak için Brüksel’e gideceği bildirildi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 12 Mayıs 2015 tarihinde Brüksel ziyaretinde bulunacağı bildirildi. Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından 2014 yılı Ocak ayında Avrupa Komisyonu ile bir diyalog başlatıldığı, devamında 2014 yılı Nisan ayında Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinde ele alınacak konuların tespit edilmesi amacıyla Yüksek Düzeyli Memurlar Çalışma Grubu altında teknik görüşmelere başlandığı bildirildi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin 2015 yılı Ocak ayında Avrupa Komisyonu Ticaret, Genişleme ve Ulaştırma Komiserleri ile Brüksel’de gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, Avrupa Komisyonu ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine ivme kazandırılmasına karar verildiği, bu doğrultuda, Yüksek Düzeyli Memurlar Çalışma Grubu tarafından 27 Nisan 2015 tarihinde Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinde ele alınacak hususların belirlendiği rapor üzerinde mutabakat sağlandığı açıklandı.
Bu çerçevede, Ekonomi Bakanı Zeybekci tarafından 12 Mayıs 2015 tarihinde Brüksel’e bir ziyaret gerçekleştirileceği, anılan ziyaret kapsamında, Avrupa Komisyonu Ticaret Komiseri Cecilia Malmström ile bir görüşme yapılacağı ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin başlaması için önemli bir aşama olan rapora resmiyet kazandırılacağı kaydedildi. Söz konusu görüşme ertesinde, varılan mutabakat ortak bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.