Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra ilçesindeki tarım arazisine yapmayı planladığı sebze ve meyve hali için dava açan üreticiler, 12 Haziran'da ihale yapılacağını ve arazilerinin haciz yoluyla ellerinden alınmaya çalışıldığını öne sürerek isyan etti.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

12 Haziran'da Büyükşehir Belediyesi'nin hal projesi için ihaleye çıkacağını öne süren Türbe Mahallesi sakinleri, hergün kapılarına gelen haciz işlemleri dolayısıyla zor günler geçiriyor. Ekili arazilerine haciz geldiğini, 2023 yılı üretim planlamalarını yaptıklarını, maliyetlere rağmen tarımdan vazgeçmediklerini dile getiren yöre halkı, yetkililere çağrıda bulundu.

VCDANI OLAN KIYMAZ

Fehmi ŞAHİN: Buraya hal yapılırsa bölgede tarım bitecek, hemen yanındaki merada da hayvancılık bitecek. Bu araziler sulama kanallarıyla çevrilmiş durumda. Bu arazinin altında bitip tükenmeyecek kadar su var. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar verimli ve sulak bir arazi yok. Türkiye'de tarım istatistiklerinde ilk sıradayız. Bafra Ovası yok mu olsun? Vicdanı olan bu toprağa kıymaz. Bir çiftçiyi tarlasından koparmak nedir? Yetkililer gelsin, neye imza attıklarını görsünler. 

BETONLAŞMASINI İSTEMİYORUZ

Mertcan GENÇ: Burada gördüğünüz arazi toplamda 200 dekara yakın. Burada Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hal projesi var. Yerlerimizi zorla kamulaştırdı. Şimdi de icra yoluyla arazilerimizi elimizden almaya çalışıyor. 12 Haziran'da ihaleye çıkılacakmış. Bu arazi alüvyal toprak, buğday ekili. Bu arazinin beton olmasını kesinlikle istemiyoruz. Elektriğimiz, suyumuz her imkanımız var. Biz maliyetlerle savaşacağımıza Samsun Büyükşehir Belediyesi'yle savaşıyoruz. 

05-türbe (3)

BAKAN YUMAKLI'YA DAVET

Nuriddin GENÇ: Bu tarım arazisinin üzeri nasıl betonlaştırılır? Yeni Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı beyi buraya davet ediyoruz. Sayın bakanımızın nasıl verimli arazilerin betonlaştırılmaya çalışıldığını yerinde görmesini istiyoruz.

TARIM YAPMAK İSTİYORUZ

Mahmut EROL: Bu arazilerden senede 3 ürün alınıyor. En kaliteli topraklara hal yapılmak isteniyor. 2023 yılının ÇKS'sini çıkardık. Ürün planlarımızı yaptık, fidelerimizi sipariş ettik ama bu arazileri terketmemiz için icra gönderiliyor. Burada tarım yapmak istiyoruz, bizi icrayla rahatsız ediyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yeni tarım bakanımızdan yardım bekliyoruz.  

VATANDAŞ MAĞDUR DURUMDA

Türbe Mahallesi Muhtarı Aşur GÜNGÖR: Hal proje nedeniyle arazilerimiz ziyan oluyor. Senede 3 kez ürün alınan, mahkemenin reddettiği halde Samsun Büyükşehir Belediyesi burayı yapmakta ısrarlı. Hergün icra geliyor. Ovanın en yüksek verimli arazilerinden biri. İhale günü almış. Resmi kararı olmadan gün almış. Vatandaş mağdur durumda. 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.