Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün önemine değinerek, "Bu özel günde, emekten, doğadan, insandan, kadınlardan, gençlerden yana hayatı dönüştürmek için; 1 Mayıs alanlarında çok güçlü bir katılım sesimizi, sözümüzü söylemek son derece önemli" dedi.

UZUN'LA GÖRÜŞTÜLER

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Tuluk, Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür ve Eğitim Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Akgün, Samsun Medya Grubu'nu ziyaret ederek Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüştü. 

ZORLU BİR HAYAT SÜRDÜRÜYORLAR

Görüşmenin ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Türkiye de emekçiler gerçekten çok zorlu bir hayat sürdürüyorlar. Asgari ücretin düzeyi belli. Kamu çalışanlarının enflasyon karşısında biraz yükselmiş gibi gözüken ancak satın alma gücü itibariyle son derece düşmüş olan ücretler, maaşlarla karşı karşıyayız. Kamu emekçileri ciddi baskılar altında. Emekçiler emekçi olmaktan kaynaklanan emek süreçlerinde demokratik haklarını yeterince kullanamıyorlar. Özellikle iktidar yanlısı sendikalar, bütün hayatı ele geçirmeye çalışıyor. Kamusal alanda ve sendikaların çokluğuna, çeşitliliğine örgütlenme özgürlüklerine ciddi engeller oluşturuyorlar" diye konuştu.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

1 Mayıs'ın öylesine bir gün olarak görülmemesi gerektiğine değinen Kurul sözlerini şöyle sürdürdü: "
1 Mayıs özel bir gün. Bu özel günde gerçekten hayatı değiştirmek ve dönüştürmek için tabi emekten yana doğadan yana insandan yana kadınlardan, gençlerden yana hayatı dönüştürmek için 1 Mayıs alanlarında çok güçlü bir katılım sesimizi, sözümüzü söylemek son derece önemli. O yüzden de buradan sizin aracılığınızla Samsun halkına sesleniyoruz. Ne kadar güçlü bir ses verirsek eğer bizi siyaset kurumu dinlemek durumunda. Biz eşit işe eşit ücret demeye devam ediyoruz ve bu ayrımcı yasanın da biran evvel ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Gerçekten nitelikli, kamusal, bilimsel, cinsiyet eşitlikçi, demokratik ve ekolojik bir eğitimin hayata geçmesini diliyoruz. 1 Mayıs alanlarında da bunları söylemek üzere Samsun halkını bu alanlara davet ediyoruz." 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.