TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak yönetimindeki Ege Orman Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu’nun 2013 yılı içinde verdiği 3 konserle 3 bin 200 fidan can buldu.

Aliağa-Aşağı Şakran-Örlemiş Köyü mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahasında koro üyelerinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Bergama Orman İşletme Müdürlüğü’nce tesis edilen ağaçlandırma alanında Ege Orman Vakfı’nın katkıları ile oluşturulan 3 bin 200 fidanlık Ege Orman Vakfı Türk Sanat Müziği Korusu’nda Koro Şefi TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak ve çok sayıda koro üyesinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, sanat ve çevrenin buluştuğu konserlere katılan doğaseverlerin, aldıkları davetiyelerle bu zamana kadar 9 konserle toplam 12 bin 350 fidan bağışlandığını söyledi. Gençol; “Koromuz önümüzdeki süreçte vereceği konserlerle ormanlarımızın korunmasına ve yeni orman alanlarının yeşermesine katkı yapacaktır.” dedi.

Koro Şefi TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak’ta doğayla sanatı buluşturan bu kutsal kurumda musiki icra etmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Şafak; “Doğayı konserlerimizle yeşillendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Tören sonunda koro üyeleri; sözü Hüseyin Akyüz’e, bestesi Engin Çır’a ait olan Ege Orman Vakfı şarkısını söyleyerek fidanları toprakla buluşturdu.