Edirne Valiliği, kentte harabe durumunda olan tarihi evler için harekete geçti. Yapılacak çalışmalar kapsamında Edirne’de tarihi binaların rölöveleri lazerle çıkarılacak. İşlemin ardından yıkılma durumunda olan tarihi binalar yıkılacak.
Edirne Valiliği, kötü görüntü oluşturan ve tehlike saçan tarihi binalar için çalışma başlattı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’de bulunan tarihi binaların rölövelerini çıkaracaklarını, Kültür Varlıkları Kuruluna müracaatlarını yaparak yıkılmalarını sağlayacağını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Harabe olmuş binaların ’Yanından geçme, yanından geçme’ diye konulan yazılar, hoş değil. Türkiye’nin ayıbıdır. Yaşadığımız teknolojik dönemde bu gibi ifadeler hoş değil. Biz onun rölövesini yapacağız, yıkımını kültür varlıklarından isteyeceğiz. Vermezse bir yazı yazacağım, diyeceğim ki, buradan geçenler bu binadan zarar gördüğünde bunun sorumlusu Kültür Varlıkları Kurulu’dur. Orada devletin kusursuz sorumluluğu var. Bu sorumluluğu işlev yaparak, ortadan kaldırmış olacağız. Bu kötü görünümden de ilimizi kurtaracağız inşallah. Harabe olan binaları gerekli çalışmalardan sonra yıktıracağım. Hasan Sezai Hazretlerinin karşısında var, onları yıktıracağım, Çakırağa Camii’nin yakınındakileri yıktıracağım" dedi.
Edirneli vatandaşlar da Vali Dursun Ali Şahin’in çalışmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Recep Dural isimli vatandaş, Edirne’de harabe halinde çok fazla tarihi binanın olduğunu dile getirdi.