Eczanelerin vitrin ve tabelalarında 'medikal' yazısının haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına yönelik talebini olumlu buldu.
Sağlık Bakanlığı, Aydın Ticaret Odası (AYTO) 7'nci Meslek Komitesi'nin eczanelerin vitrin ve tabelalarında 'medikal' yazısının haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına yönelik talebini olumlu buldu, kaldırılmasına karar verdi.

AYTO'ya medikal ürünler ticaretinden kayıtlı 7'nci Meslek Komitesi üyeleri, eczanelerin vitrin ve tabelalarında 'medikal' yazısının haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına yönelik üç ay önce Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Eczanelerde ilaç dışında medikal malzemelerin satışının yapıldığını dikkat çeken AYTO 7'nci Meslek Komitesi Başkanı Kamil Uysal, "Biz nasıl vitrinimize her türlü tıbbi ilaç satılır yazamıyor ve satamıyorsak; eczanelerde haksız rekabete yol açacak medikal malzeme satışı yapamamalıdır. Biz üç ay önce Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız müracaat ile bu durumun düzeltilmesini istedik. Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığı bizim talebimizi haklı bularak eczanelerin tabelalarında ya da vitrinlerinde 'Medikal' ifadesinin yer almaması gerektiğine karar verdi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazıyla eczanelerin vitrinlerinde ya da tabelalarında 'medikal' yazısı yer almasının uygun olmadığı belirtilmiştir. Sadece kendi üyelerimizin değil bütün sektör temsilcilerinin yararına bir netice elde ettik. Bunun için bu çalışmayı yürüten Meslek Komitesi üyesi arkadaşlarıma yürekten tebrik ediyorum" dedi.

İLERİDE SATIŞI DA KAPSAYABİLİR AÇIKLAMASI

AYTO Başkanı Hakan Ülken de, "Türkiye geneline sirayet eden bu konunun bizim odamız tarafından hayata geçirilmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Bu örnek teşkil eden çalışma ile eczaneler camlarında ya da tabelalarında 'Medikal' ibaresi bulunduramayacak. Şimdilik tabelayla başlayan yasaklama daha sonra satışı da kapsayabilir" dedi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), yürütmenin durdurulması için konuyu Danıştay'a taşıdı. AYTO'nun da konuya müdahil olarak başvurduğu belirtildi.