Bizler, günümüz koşulları nedeniyle sadece kendi gezegenimiz, ile ilgili detaylı bilgiye sahibiz. Ay ve birkaç tane gezegen hakkında bilgi sahibi olsak bile bu gezegenleri bile tam anlamıyla çözmüş değiliz. Üzerinde yaşadığımız dünyayı evrenle karşılaştırdığımızda, dünyamızın okyanusta bir damla bile yere sahip olmadığını biliyor muydunuz?

Ayrıca  Dünya dışındaki gezegenlerde de yaşam olup olmadığını henüz bilmemekteyiz; şu an bilgi sahibi olduğumuz gezegenler ise Güneş Sistemi’ne bağlı olan gezegenler ile sınırlıdır. Bizim çıplak gözle gördüğümüz yıldızların her biri en az güneş kadar büyük yapıda olmalo bize evrenin uçsuz bucaksız olduğunu gösterir. Biz milyarlarcasını görüyoruz belki ama daha göremediğimiz bir bu kadar daha yapının olduğunu düşünürsek gördüğümüz bu milyarca yıldız, evrendeki yıldızlar çok çok az bir bölümü.

Bu meraklarımızdan dolayı her geçen süre içerisinde evrenle daha fazla bilgi sahibi olmaya ve öğrenmeye devam ediyoruz. Acaba bu evrenin gizemini bir gün tamamıyla çözmüş olacak mıyız? Ya da bizler bu günlere şahit olacak mıyız diye düşünmeden edemiyor insan.