Mustafa ERCAN-İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan 'Dünya Bale Yıldızları' performansı ile baş döndürdü. Yaklaşık 2 saat sahnede dans eden balet ve balerinler yer çekimine meydan okurken, sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandılar.
'Dünya Bale Yıldızları' gösterisi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Gösteriyi Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, CHP Milletvekili İsa Gök, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile birlikte aralarından 50 işitme engellinin de bulunduğu bin 200 sanatsever izledi. Koreografisini Mehmet Balkan'ın üstelendiği gösteride Japonya'dan, Rusya'dan, Almanya'dan, Portekiz'den ve Türkiye'den 14 dansçı sahne aldı. Balet ve balerinler yaklaşık 2 saat süren gösteri sırasında performansları ile baş döndürdü.
Gösterinin sonunda Mehmet Balkan tarafından sahneye davet edilen Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı, festival boyunca kendilerini yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür ederek, "İşte evrensellik budur. Evrensellik, Mersin'i dünya ile buluşturmak, dünyayı da Mersin ile buluşturmaktır. Bizi yalnız bırakmadığını için hoş geldiniz, yüreğinize sağlık" dedi.

FOTOĞRAFLI