Petrol fiyatlarının seyri gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik risk iştahı üzerinde etkili olmaya devam ederken dolar geriledi. Güne 3,01'in üzerinde başlayan dolar, 3 liranın altına kadar geriledi. Kur en düşük 2,9985'e indi. Piyasalar ise bu akşam açıklanacak olan Fed faiz toplantısı sonuçlarına odaklandı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık'ta yaklaşık 10 yıl aradan sonra yaptığı ilk faiz artırımının ardından bu akşam saat 21.00'de yapacağı açıklamada vereceği sinyaller, özellikle gelişmekte olan piyasaların seyri için önemli olacak. Düşen petrol fiyatları ve gittikçe kötüleşen Çin ekonomik görünümünün ekonomi politikalarını nasıl etkileyeceğini görmek için Fed'in Ocak toplantısına bakmak yeterli olacak.

Küresel büyümenin yavaşladığına yönelik endişeler yaklaşık son 10 yılın ardından ilk defa Aralık ayında faiz artıran Fed'in ileride yapacağı faiz artışlarındaki hızın sorgulanmasına yol açıyor.

Destek Menkul Değerler'in bu sabahki notunda dolar/TL'de psikolojik 3.00 seviyesinin altına sarkma gözlemlenirse 2.99-2.98 destek noktalarının test edilebileceği, işlemlerin 3.01 üzerinde yoğunlaşması halinde ise 3.02-3.03 seviyelerinin görülebileceği belirtildi.