Samsun'da Gençlik Laboratuvarı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğukan Ekiz, gençlere yönelik çalışmalar yürütmek ve söz sahibi olmalarını sağlamak için kurulan bir dernek olduklarını söyledi. 

DEVECİ'DEN ÖVGÜLER

 Gençlik Laboratuvarı Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Atakum Belediyesi Vedat Türkali Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Kurulda başkanlığa  OMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. Sınıf öğrencisi Doğukan Ekiz seçildi. Kurulda gençleri yalnız bırakmayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı bu şehirde Atatürk'ün gençlerinin sivil toplum alanında da bu kıvılcımı yaktığını ve kısa zamanda Türkiye'de ismi duyulacak bir dernek olacağına inanıyorum. İzlediğimiz dernek tanıtımında güzel konulara ve ilkelere hayran kaldım" dedi. 

"GENÇLİK BİRLİKTE YÜKSELECEK"

Gençlik Laboratuvarı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğukan Ekiz, Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. Ekiz, "Gençlik Laboratuvarı Derneği, gençlerin sivil topluma, siyasete bunula birlikte akademiye katılımını önemseyen kentlilik bilincine önem veren tüm yaşanılan çevre sorunlarına duyarlı ve gençlerin artık aktif bir şekilde söz sahibi olmalarını amaçlayan bir dernek olarak kuruldu" dedi. Ülke geneline örnek olacak şekilde çalışmak istediklerini belirten Ekiz, "Çalışmalarımıza din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın eşitlik içerisinde sürdürmek istiyoruz. Etkin ve yetkin oldukları alanlarda ortaya koyduğu çalışmalarla Samsun’da güçlü bir dernek olmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple de sloganımız 'Samsun’da gençlik birlikte yükselecek" ifadelerini kullandı.

 Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.