SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürlüğü'nce doğaya bin 500 keklik salındı. 

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce doğayı ve yaban hayatı desteklemek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda "Kanatlı Yaban Hayvanı Yerleştirme Programı" dahilinde belirlenen alanlara sülün ve keklik yerleştirmeleri yapıldığı bildirildi. 

Program dahilinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürlüğü'nce Vezirköprü-Havza keklik yerleştirme sahasına 600, Kavak Göçebe-Karantu keklik yerleştirme sahasına 500 adet ve Asarcık- Koşaca keklik yerleştirme sahasına 400 keklik salımı yapıldı.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, basın mensuplarına yaptığına açıklamada, doğaya sülün ve keklik salımı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Program dahilinde 6 bin 500 adet sülünün 5 adet yaban hayvanı yerleştirme sahasına yerleştirileceğini belirten Kılınçer, "Doğaya salınan bin 500 keklik ile beraber toplamda Samsun'da 2015 yılı için 8 bin kanatlı yaban hayvanı yerleştirmesi yapılacaktır. Samsun Şube Müdürlüğü görev alnında bulunan 10 adet yaban hayvanı yerleştirme sahasına yapılan ve devam eden yerleştirmeler ile ilimizde keklik ve sülün popülasyonlarının desteklenmesi planlanmaktadır" dedi.