Samsun'un doğal yapısıyla ziyaretçilerini büyüleyen 'Ladik Gölü' yerli ve yabancı pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Samsun'un yemyeşil doğasıyla gezilmeye değer olan yerlerinden 'Ladik Gölü' yüzen adalar olarak da bilinmektedir. Doğal oluşumuyla ilgileri üzerine çeken 'Ladik Gölü' özellikleri, oluşumu ve tarihçesiyle dikkat çekiyor. İşte Samsun'da bulunan 'Ladik Gölü' ve merak edilenler...

Samsun Ladik Gölü 2.jpg

SAMSUN LADİK GÖLÜ

Yüzen adacıklarıyla görenleri büyüleyen Samsun'da bulunan 'Ladik Gölü' dinlenmek ve haftasonu keyfi yapmak isteyenlerin uğrak noktası konumunda. Dağ ve orman manzarası ile oksijen deposu olan 'Ladik Gölü'nün doğası ziyaretçilerine huzur dolu anlar yaşatıyor.

Samsun Ladik Gölü 5.jpg

SAMSUN LADİK GÖLÜ NEREDEDİR?

'Ladik Gölü', Samsun ilinin Ladik ilçesinde yer almaktadır.'Ladik Gölü' Ladik ilçe merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafededir. 'Ladik Gölü' il merkezine ise 80 kilometre mesafede yer almaktadır. Ladik Gölü’ne ulaşım sağlamak için Samsun’dan Taşova’ya giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Özel aracı ile yola çıkmak isteyenler için Samsun- Havza karayolunu tercih ederek Ladik sapağından saparak Ladik ilçesini geçtikten sonra yol kenarından 'Ladik Gölü'ne ulaşabilirsiniz.

Samsun Ladik Gölü 2.jpg

SAMSUN LADİK GÖLÜ ÖZELLİKLERİ

Samsun'da bulunan 'Ladik Gölü' pek çok farklı su kuşu ve balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu türler arasında en dikkat çekenler tuna balığı ile tatlı su levreğidir. Balıkçıların rağbet ettiği bu alan ahta balığı, sazan ve kızılkanat gibi balık türlerini içerisinde barındırmaktadır.

Kuş türü olarak leylek, martı, güvercin ve balıkçıl gibi pek çok farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Samsun Ladik Gölü 3.jpg

SAMSUN LADİK GÖLÜ OLUŞUMU VE TARİHÇESİ

'Ladik Gölü' tektonik bir yapıya sahiptir. Gölün büyüleyici bir güzellikte olmasındaki en büyük etmen, gölün yüzeyinde oluşan yüzen adalardır.

'Ladik Gölü' üzerinde yüzen adacıklar, keçemsi ve saz gibi ot türlerinin köklerinin birleşmesi ile oluşmaktadır. Yüzmeye başlamaları akabinde üzerlerinde yeni bitki ve ağaçların yetişebileceği gözlemleniyor.

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.