OMÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Yapıcı, Türkiye'nin mutluluk sıralamasında 106'ıncı sırada olduğunu belirterek, bunun temel kaynağının eğitime dayandığını söyledi.

"MUTSUZ BİR TOPLUMUZ"

Yapıcı, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu olduğu. Yapıcı, eğitim sisteminde yapılması gereken değişimler, çocukların yönlendirilmesi konusunda bilgiler verdi. "Mutlu birey yoksa, mutlu toplum da yoktur" diyen Yapıcı, "Türkiye mutluluk sıralamasında 137 ülke arasında 106'ıncı sırada. Toplum olarak mutsuzuz. Bu sadece ekonomik olarak değil. Ekonomisi çok iyi olan kişiler de mutsuz. Çünkü yanlış konuda ilerlemişler, yanlış meslekleri seçmişler. Bütün sorunların başında tabiki eğitim geliyor" dedi.

İDEAL EĞİTİM SİSTEMİNİ ANLATTI

Yapıcı ideal eğitim sistemini şöyle anlattı: "Anaokulu çok önemli. Çocukların zekalarının geliştiği son aşama. Oradaki çocuklara verilen eğitim düzeyi, çocukların zekasını son aşamaya getiriyor. Kaç öğretmen, kaç idareci bunun farkında merak ediyorum. 5-6 yaştaki verilen kaliteli eğitim, çocukların zekasını geliştiriyor. Ondan sonra bilgi ve zekayı kullanma yöntemleri ekleniyor. İlkokulda biz çocuklara okuma yazma öğretiyoruz. Fazla matematik fazla fen dersleri yerine okuma alışkınlığı öğretmemiz gerekiyor. Doğa sevgisini, insan sevgisini, insana saygıyı, ahlak kurallarını öğretmemiz gerekiyor. Bunun için bir politika geliştirmemiz gerekiyor. 1-2 dersle bunları öğretemeyiz. Bunu bir yaşam biçimi haline getirip, çocukları doğaya çıkarıp orada öğretmemiz gerekiyor. Beyinlerine bu konsepti kazımamız gerekiyor. Bilgiye dayalı ama yoruma kapalı bir eğitim sistemi üniversite bitene kadar ilerliyor."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.