Samsun Medya Grubu ziyaretinde açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Bazıları bu işi kendilerine görev edinmiş gibi sabah kalkıyor bir yalan haber ve paylaşımlarla bizi meşgul ediyor. Biz bu insanlara dinin aydınlık dünyasını ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

"YÜZDE 99'U ÇARPITMA"

Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Karslı, "Dinle ilgili sorunu olanlar açıkça itiraf edemiyorlar ve kurumlar üzerinden hareket ediyorlar. Biz eleştiriye her zaman açığız. Bunların bir çoğu yurtdışı kaynakları. Terör örgütlerinin Türkiye'de oluşturdukları etkiyle alakalı. Yalanlar ve iftiralar, bunların yüzde 99'u çarpıtma, iftira türü haber ve paylaşımlar. Bazıları bu işi kendilerine görev edinmiş, sabah kalkıyor bir yalan haber ve paylaşımlarla bizi meşgul ediyor. Biz bu insanlara dinin aydınlık dünyasını ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"İNSAN SEVGİSİNİ ÖĞRETİYORUZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülkenin manevi güvenliği açısından son derece önemli ve stratejik bir kurum olduğunu kaydeden Karslı sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sosyal medyada son zamanlarda aslı esası olmayan bir çok paylaşımlar bulunmaktadır. Seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Diyanet İşleri'nden hareketle siyasi oyun oynanıyor. Bunları kabul etmek  mümkün değildir. Başkanlığımızın hizmetleri bilinmiyor. Mesela 4-6 yaş ile ilgili bir takım söylemler yer alıyor. Bizim eğitim yapılan bir kursumuza ya da merkezimize gelse itiraz edeceği bir şey bulamaz. Orada eğitim veren arkadaşlar fakülte mezunu ve onlara psikolojik destek de veriyor. Biz insan sevgisini öğretiyoruz. Bilmeden yorum yapıyorlar. Ön yargılar var. 50 sene önceki ön yargılarla bakıyorlar. Köprünün altından çok sular geçti. Ayrıca biz sürekli başkanlık içi eğitimler yapıyoruz. Telkinlerde bulunuyoruz. Samsun'da da hocalarımıza ve eğitmenlerimizle bir araya geldik. Dinin esas amacı insan onurunun korunmasıdır."

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.