DEVA Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kebire Birer Türk, "Özellikle karar alma mekanizmalarında kadınların yer alması benim için çok önemli. Burada dokunabildiğimiz kişi sayısı çok önemli. Ben Samsunluların gönlünde bir bağ kuracağımıza inanıyorum" dedi.

Samsunlulara sorduk: Fahiş fiyat artışlarına karşı yapılan denetimler yeterli mi? Samsunlulara sorduk: Fahiş fiyat artışlarına karşı yapılan denetimler yeterli mi?

Türk, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Samsun'un tüm sorunlarına hakim olduğunu kaydeden Türk, "Büyükşehir Belediye Başkanlığını ilçe belediyelerin babası, annesi olarak görüyorum. O yüzden de eğer bizler büyükşehir belediye başkanlığına gelirsek ilçe belediyeleriyle olan çalışmalarımızda asla siyasi kimliğe bakmayacağız. Yerel seçimleri siyasetin biraz daha dışında görüyorum. Şehre hizmet ve halkla bütünleşmek en önemlisi. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda siyasi kimliğimizi bir kenara bırakıp ortak akılla, istişareyle yönetmek istiyoruz" diye konuştu.

Özellikle karar alma mekanizmalarında kadınların yer alması gerektiğine değinen Türk şunları söyledi: "Dokunabildiğimiz kişi sayısı çok önemli. Biz kurulduğumuzdan beri sahada olan bir partiyiz. Bu seçimlerde Samsunluların gönlünde bir bağ kuracağımıza inanıyorum. Samsun çok sıkıntılı bir süreç geçirdi. Hukuksal sıkıntılar yaşandı. En borçlu belediyeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bir enkaz alacağımızın farkındayız. Odalarımız ve derneklerimizin Samsun'un daha güzel olması için binlerce proje üretiyor. Bence Samsun ortak akılla bir kentsel platform kurularak tüm odalarımızın, üniversitelerin fikirleri alınarak şehrin öncelikleri sıralandırılarak bir yol izlenmesi gerekiyor. Merkez ilçelerdeki refahın tüm kırsala ulaştırılması lazım. Merkezle, kırsal eşitlenmeli. Ara eleman yetiştirmek için gençlerimizi de yönlendirerek kalifiye eleman yetiştirebileceğimiz bir enstitü kurmak gerekiyor. Bu şehirde büyüyen bir çocuğun iş aramak için şehir dışına çıkmaması lazım. Projelerden önce ihtiyaçlar tamamlanmalı."

Bu haber ajans tarafından hazırlanmıştır. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.