DEVA Partisi İl Başkanı Kebire Birer Türk, yerel seçimlerde henüz diğer partilerle bir işbirliğinin gündemde olmadığını belirterek, "Aday kriterlerinde önceliğimiz ailesi burada yaşayan kendisi Samsunlu olan kişiler. Çünkü biz şehrimize hizmet istiyoruz" dedi.

KASIM AYI SONUNDA ADAYLAR DUYURULACAK

Türk, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin Penceresi programının konuğu oldu. Türk, yerel seçimlere hazırlık sürecinden, başkan aday adaylarının kriterlerinden ve kongre sürecinden bahsetti. Hem kongrelere hem de yerel seçimlere hazırlandıklarını dile getiren Türk, "Aday adaylıkları için başvuruları alıyoruz. Kasımın sonu itibariyle büyük ihtimal adaylarımızı genel merkezimizin de onayı ile birlikte herkese kamuoyuna duyurmuş olacağız. Bizim için adaylarımızdaki en önemli kriter gerçekten Samsun'a hizmet edecek Samsunlu olarak kendini hisseden isimler olacak. Ailesi burada yaşayan, kendisi Samsunlu olan kişiler önceliğimiz. Biz şehrimize hizmet istiyoruz. Burada şehrini severek özveriyle çalışacak belediye başkanları görmek istiyoruz" diye konuştu.

ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yerel seçime partilerinin logosuyla, tek gireceklerini, henüz bir işbirliğinin gündemlerinde olmadığından bahseden Türk, "Şu aşamada hiçbir partiyle bir görüşmemiz bulunmuyor, yerel seçimlere tek başımıza hazırlanıyoruz. Benim de adaylığım söz konusu değil. İl başkanı olarak devam edeceğim. Sahada il başkanı olarak kendi adaylarımızla birlikte çok yoğun olarak tam pres çalışacağım" ifadelerini kullandı. 

Osman Özkoç ile Yarının Dünyası 6 Nisan Pazartesi Kanal S ekranlarında Osman Özkoç ile Yarının Dünyası 6 Nisan Pazartesi Kanal S ekranlarında

İLÇELERDE REVİZELER OLACAK

İl ve ilçe kongrelerine hazırlandıklarını dile getiren Türk, "Amacımız kongrelerimizi tamamlayıp tüm teşkilatımızla birlikte en kısa sürede sahada olmak. Bazı ilçelerde revize olacak. Yeni kan olmazsa olmaz. Teşkilatların yenilenmesi gerektiğine inanıyorum. O yüzden muhakkak yeni yüzler göreceğiz. İlçe başkanlarımız olsun, il yönetimlerimiz olsun keyifli bir yol alacağımıza inanıyorum. Herkese de gerçekten teşekkür ediyorum. Şu anda da taleplerimiz de var" şeklinde konuştu. 

İLÇELER AYRI AYRI ELE ALINMALI 

Yöneticilerin Samsun'u ilçeleriyle birlikte daha iyi tanıması gerektiğini kaydeden Türk sözlerini şöyle sürdürdü: "Her ilçede bambaşka bir hikaye var. Kimisinde tarım, kimisinde kenevir, kimisinde turizm var. İlçeleri gezmeden, oranın halkını dinlemeden neye ihtiyacı olduğunu bilmeden harekete geçerseniz yanlış yatırım yapmış oluyorsunuz. Ne yöre halkı mutlu ne Samsunlu mutlu. Bir işi yapıyorsak gerçek anlamda tüm fizibilitelerini önümüze almalıyız. Bizim de belediye başkanlarımızdan beklentimiz, doğru çalışmaları yapmaları, ilçeleri doğru tanımaları."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.