BSE Radyo Televizyon Yayıncılığı Yönetim Kurulu A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, deneyimli siyasetçi Erkan Akyüz, Kanal S'de gazeteci Said Çetintaş'ın "Yakın Açı" programında, "Z kuşağında, ideolojik amaçlardan daha çok; olmasını istedikleri şeyler var. Bu seçimde de Z kuşağı dediğimiz, ilk defa oy kullanacak olan seçmenler çok belirleyici olacak ve rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı. Vatandaşımız düşünüp taşınıp en doğru kararı verecektir" diyerek, hem birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

GENÇLER BELİRLİYİCİ OLACAK 

"Ülkede insanların ideolojik yaklaşımları vardır. Yani ideolojik partiler vardır ve hiçbir zaman seçmen kitlelerinde bakış açısı değişmez. AK Parti biraz bunun dışında kalıyor. Çünkü Recep Tayip Erdoğan'ın kendi liderlik vasfından dolayı koyduğu bir oy potansiyeli var. Ama diğer partilere baktığımız zaman partilerin oyları üç aşağı beş yukarı devam eder" diyen Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bahsettikleri gibi Z kuşağında, ideolojik amaçlardan daha çok; olmasını istedikleri şeyler var. Bu seçimde de Z kuşağı dediğimiz, ilk defa oy kullanacak olan seçmenler çok belirleyici olacak ve rol oynayacaktır. Türkiye'deki siyasi tabloyu hazırlama noktasında kendilerine doğru mesajlar veren, kendilerini yönetme noktasında, onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek adayları seçeceklerdir. Onların ideolojisi de bu."  

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Siyasi görüş ne olursa olsun insanların birlik ve beraberlikten ayrılmaması gerektiğini ifade eden Erkan Akyüz, sözlerini şöyle tamamladı: "Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun ama bir cenazeye, düğüne katılırken 'onun siyasi görüşü bu, ben gitmem' dendiğini hiç duymadım. Bunu hiçbir partiden duymadım. İnsanların ortak hayatta kutuplaşmaması gerekiyor. Fikrini söylemeli, tartışmalı, mücadele etmeli ama bunu düşmanca yapmamalı.  Gördük ki yaşadığımız depremde bir gecede her şey sonlanabiliyor. Ben bütün seçmenlerin, bütün siyasi partideki görev alacak kişilerin, aday olacak arkadaşların ifadelerini bu yönde dikkatlice kullanmalarını istiraham ediyorum. Vatandaşımızın da gerek sandık başında gerekse seçim bölgelerinde birbirlerini üzmeden, kırmadan acı veya kötü olaylara sebebiyet vermeden kendi fikrini tartışarak ve kendi ideolojileri çevresinde toplanarak bu işleri götürmesini diliyorum. Mühür vatandaşın elinde olduğuna göre, sultandan odur. Yani en iyi hakem vatandaştır. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

Haber Kaynak: MERVE İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.