İftar programına katılmak için Samsun'a gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Milletimizin bir değişim talebi var. Bunu görüyoruz ve bize düşen vazife de bunu kolaylaştırmak adına bu süreci zihinlerin bulandırılmasına sebep vermeden iktidarın propagandasını, yalanlarını hem çürütmek hem de yarınlara umutla bakabileceği kadroyu, programı adayıyla birlikte Cumhurbaşkanlığın'nda Türkiye'nin önüne  koyabilmek bütün çabamız bu yönde" dedi.

PARTİLİLERLE İFTARDA BULUŞTU

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel İdare Kurulu Üyesi Erdem Demirdağ'ın davetlisi olarak Samsun Yelken Kulüp'te iftara katıldı. Burada seçimle ilgili Kanal S mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan Uysal, "Ramazan ayı içerisindeyiz. İftar programımız vesilesiyle hem dava arkadaşlarımızla, partililerimizle, Samsunlu hemşerilerimizle bir araya geldik. Elbette bir yanda acılar yaşıyoruz. Diğer tarafta rahmet ayı. Beraberinde de Türkiye bir seçime doğru gidiyor. Bu vesileyle de tüm arkadaşlarımızla bir araya geldik ve değerlendirme yapma imkanı bulacağız bu vesileyle" diye konuştu.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

9 Nisan itibarıyla partiler arası görüşmelerin tamamlanacağını kaydeden Uysal, "Değişen şartlar var. Siyasi partiler işbirliği zeminleri oluşturuyor. Bizler de Millet İttifakı olarak hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde, hem TBMM'de en azami temsiliyeti nasıl üretiriz bunun çabası içerisindeyiz. Çeşitli değerlendirmeler partiler arası görüşmeler var 9'una kadar bu süreç hayırlısıyla tamamlanır" ifadelerini kullandı.  

O SÖZLERİ DOĞRU BULMUYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'Meral Hanım beni kendinle uğraştırma' ifadelerini de yorumlayan Uysal, "Kabul edilemez. Yürütme yetkisi elinde bulunan Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak eleştiriye tahammülsüzlüğünü zaten biliyoruz. Bu noktada bir külhanbeyi edasıyla verdiği cevapları, sözleri çok doğru bulmuyoruz. Ama Recep Tayyip Erdoğan tipolojisi böyle bir tipoloji. Artık onun ne söylediğinin bir önemi yok. Milletimizin ne söylediğinin bir önemi var. 14 Mayıs'ta Türk milleti 'Yeter söz milletindir' diyecektir" dedi. 

ZİHİNLERİN BULANDIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

14 Mayıs seçimleriyle ilgili tahminlerde bulunan Uysal şunları söyledi: "Milletimizin bir değişim talebi var. Bunu görüyoruz. Bize düşen vazifede bunu kolaylaştırmak  adına bu süreci zihinlerin bulandırılmasına sebep vermeden iktidarın propagandasını, yalanlarını hem çürütmek hem yarınlara umutla bakabileceği aklı, kadroyu, programı adayıyla birlikte Cumhurbaşkanlığında Türkiye'nin önüne koyabilmek bütün çabamız bu yönde."

Samsun'dan milletvekili adayı çıkarcak mısınız sorusuna da yanıt veren Uysal, müzakare süreci içinde olduklarını söyledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.