Seçime kısa süre kala meydanlarda istenmeyen, demokrasi ayıbı tehlikeli oyunlar sergileniyor.
Erzurum’da coşku ile karşılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı gözü dönmüş grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi. Kentin orta yerindeki çirkin girişim, provokasyonun tam kendisi.
Belirli siyasi görüşe mensup kişilerin İmamoğlu’nu dinlemeye gelen kitlenin üzerine taş ve mermer yağdırması, akıl tutulmasından başka bir şey değil. Başı yarılan küçük çocuk ve yaşlı insanların kanlı görüntüleri saldırganların ne denli demokrasiden ve sağduyudan uzak olduğunu kanıtlıyor.
Yıllar önce CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit de seçim çalışmaları için gittiği Elazığ, İzmir, Nevşehir, Gerede, Niksar ve Şiran’da silahlı ve taşlı saldırıya uğramıştı. Ama Karaoğlan Ecevit’i yıldırmamıştı o iğrenç girişimler. Çok değil, dört yıl önce Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yumruklanmış, görevini yerine getiren emniyet müdürünün koruması altında bir eve sığınarak gözü dönmüş, dolduruşa gelen güruhun elinden canını zor kurtarmıştı.
Demem o ki, her seçim döneminde böylesine iğrençlikler, liderlere karşı demokrasi ayıbı saldırılar yapılıyor.
Ekrem İmamoğlu, halk tarafından sevilen, her geçen gün popülaritesini artıran siyasetçi. Ekrem İmamoğlu’nun gelecekte oy potansiyeli yüksek lider olarak siyaset arenasında yer alması öngörülüyor. Yargılandığı bir davadan aldığı 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası olası cumhurbaşkanlığı adaylığını engelledi. Eğer o ceza verilmeseydi belki de Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacaktı.
Acaba bu denli göz önünde olması kendisini hedef haline mi getiriyor? Ancak toplumun sevgi ve tutkusu sürdüğü sürece önünün kesilemeyeceği aşikar.
Sağduyulu, demokrasiyi içselleştirmiş kişi ve kitlelerin; bu oyunlara, provokasyonlara gelmemesi lazım. Zira acımasız grubun amacı toplumu tahrik etmek ve seçim öncesi kargaşaya yol açmak. İstediklerini gerçekleştirirlerse sözüm on seçimi kazanacaklarını sanıyorlar kıt anlayışlarıyla. Oysa seçim sonucunu provokasyonlar değil, yurttaşın oyu saptayacak. Buna akıl erdiremiyorlar. Birileri 14 Mayıs seçimlerini provoke etmek için elinden geleni yapıyor. Gereken önlemler alınıp buna izin verilmemeli. 
İddialar doğru ise emniyet görevlileri engel olmadı mı gözü dönmüş saldırganlara? Ekrem İmamoğlu saldırılara bilinçli seyirci kalındığını savunuyor. İddialara tatmin edici yanıtlar verilmeli yetkililer tarafından. Öyle kolay geçiştirilecek olay değil Erzurum’da yaşananlar.
İleride çok konuşulacak provokasyon Dadaşlar diyarı Erzurum’a hiç yakışmadı. Elbette saldırıdan hoşnut olmayan, rahatsızlık duyan Erzurumluların sayısı hayli fazladır. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. Kentin ileri gelenleri ve sivil toplum örgütleri, saldırıyı açıkça kınamalı.
Tabii siyasi parti liderleri de demokrasi ayıbına karşı ortak tutum takınarak olayı kınamalı. Bugünlerde demokrasiye, hoşgörüye ve sağduyuya çok gereksinimi var ülkenin...