İzmir’in Menderes ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Arena’da rakipleriyle güreşen develer büyük heyecana neden olurken, Demba Ba ile İzmir Çapkını isimli develerin güreşi ilgi odağı oldu.
Menderes Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği, Menderes Deve Güreşleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gümüldür-İzmir Yolu üzerinde kurulan özel alanda düzenlenen etkinlikte tülü cinsi 110 deve yer aldı.
Festivalin açılışında konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Yörük kültürünün en önemli simgelerinden deve güreşleri Menderesimizde bizim zamanımıza kadar ne yazık ki görmezden gelinmiş, düzenlenmemişti. İçimizdeki bu sevdayı bu sevgiyi törpülemek için hep başka illere, ilçelere gitmek zorunda kaldık. Allah nasip etti ve yerel seçimleri sizin güveniniz, sizin desteğinizle kazandık. Göreve geldiğimizde ilçemize ilkleri kazandıracağımız sözünü vermiştik. İşte ilk günden itibaren bu sözümü tutuyoruz. İlklerden birini daha hayata geçiriyor, hasret çekilen deve güreşi etkinliğini Menderes’e kazandırıyoruz” dedi.
DEMBA BA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Veteriner kontrolünden geçen 110 deve kıran kırana mücadele etti. 55 müsabakanın yapıldığı etkinlikte, en çok ilgi gören müsabaka, Demba Ba ile İzmir Çapkını isimli develerin mücadelesi oldu. Sahibi koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Demba Ba, rakibi İzmir Çapkını ile zorlu bir mücadeleye girişti. Kendilerini güreşe kaptıran tülüler, demir çitlere o kadar yaklaştı ki güreşi izleyen vatandaşlardan bazıları korkup çitlerden uzaklaştı. Rakibiyle güreşmek istemeyen bazı develer arenadan kaçtı. Arenadan kaçan develer, güreşleri izleyenleri korkutarak alandan uzaklaştırdı.