Özgür ALTUNCU - İbrahim AKTÜRK - İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () ALMANYA  Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kritik görüşmesi planlanan saatte, tam 13:00'de başladı.
Angela Merkel Atatürk Havalimanı'ndan doğrudan görüşmenin yapılacağı Dolmabahçe Başbakanlık ofisine hareket etti. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu Göktürk'deki evinden henüz çıkmamıştı.

MERKEL YAVAŞLADI, DAVUTOĞLU HIZLANDI
Merkel'in konvoyu yavaş seyrederken Başbakan'ın konvoyu hızlı bir şekilde Beşiktaş'a hareket etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu 12.50' de Dolmabahçe'ye ulaştı.

MERKEL KIRMIZI IŞIKTA DURDU
Barbaros bulvarının başında kırmızı ışıkta duran Merkel de 5 dakika sonra Dolmabahçe'deydi. Görüşme planlandığı saatte, tam 13:00'de başladı. Merkel'in konvoyu kırmızı ışıkta durdu.

YAYALARIN YOLU KULLANMASINA İZİN VERİLEMEDİ
Bu arada görüşme öncesi Dolmabahçe Başbakanlık ofisinin çevresinden geniş güvenlik önlemleri alındı. Kadıköy İskelesini Beşiktaş çarşıya bağlayan Barbaros Hayrettin Paşa iskelesi sokak araç trafiğine kapatıldı. Polisler yol kenarında emniyet şeridi oluşturdu. Vapurdan inen ve vapura giden vatandaşların yoldan yürümelerine izin verilmedi, yayalar kaldırıma yönlendirildi.

(FOTOĞRAF)