Samsun'da İlkadım Cumhuriyet Anaokulu tarafından gerçekleştirilen ve öğrencilerin yanı sıra öğrencilerin babalarını da kapsayan iki önemli proje Güzel Anadolum ve Babam Okulumda da sona gelindi. Projelerin kapanış töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlendi.

ÇOCUKLARLA 'GÜZEL ANADOLUM'

Hayata geçirilen Güzel Anadolum ve Babam Okulumda projeleri ile hem öğrencilerin hem de velilerin etkin ve keyifli bir süreci geride bıraktığını söyleyen İlkadım Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Hülya Şen, "Öğrencilerimizin, güzel Anadolumuza daha da hakim olduğu, bir çok yeni bilgiyi ediğini 'Güzel Anadolum' projesi ile yedi ay boyunca keyifli ve dolu dolu vakit geçirdi. Öte yandan öğrencilerimizin babalarını kapsayan 'Babam Okulda' projesi ile de velilerimizi, iki buçuk ay boyunca okuldaki eğitimlerimizin önemli bir parçası haline getirdik. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Çalışmalarıyla ve projeleriyle örnek olan okulumuzda, yeni dönemde bir çok önemli projeyi daha hayata geçireceğiz" dedi.

"ÖZGÜVENİ YÜKSEK BİREYLER..."

Öğrencilerinin özgüvenleri yüksek, sosyal ve duygusal becerilere hakim birer birey olarak yetişmesini son derece önemsediklerini söyleyen İlkadım Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Hülya Şen, "Eğitim-öğretim hayatının ilk ve en önemli basamağı olan okul öncesi eğitim verdiğimiz okulumuzda çocuklarımızın sosyal ve duygusal becerilerinin edinmelerini, özgüvenlerin, gelişimini, kendilerini iyi ifade eden bireyler olarak topluma hazırlanmalarını önemsiyoruz. Çağımız bilişsel alanda yeteneklerin öne çıktığı bir dönem. Okulumuzda çocuklarımıza; çağın gereklerini önemseyen, değerlerimiz ışığında, yaparak yaşayarak sürdürülen yapılandırıcı bir eğitim modeli sunuyoruz" diye konuştu.

TÖRENE YOĞUN İLGİ

Konuşmaların ardından İlkadım Cumhuriyet Anaokul öğrencileri konuklara unutulmaz bir gösteri sundu. Halkoyunları gösterileri ile Anadolu'dan ezgileri davetlilere izleten öğrenciler büyük alkış aldı. Projeye katılan velilere ve öğrencilere sertifikaları verildi. Velilerin büyük ilgi gösterdiği proje kapanış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Keskin, İlkadım İlçe Tarım Müdürü Fevzi Çalışıcı, Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız ile çok sayıda kurum yöneticisi katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.