Cumhuriyet Anadolu Lisesi Spor Kulübü öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahının bulunduğu Anıtkabir'de dalgalanan bayrağı yazdıkları dilekçelerle Milli Savunma Bakanlığı aracılığı ile talep ederek, Samsun'a getirilmesini sağladı.

COŞKUYLA KARŞILANDI

Okulun spor kulübü öğrencileri ve beden eğitimi öğretmenleri Akın Kayhan, Erkan Şen rehberliğinde öğrencilerin talebi doğrultusunda Anıtkabir'de dalgalanan bayrak, Anıtkabir Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne gönderildi. Bayrak okulun öğretmenleri  ve öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanıp, sergilendi. 

GURUR VE SEVİNÇ

Sergide öğrencilere seslenen Akın Kayhan "Bugün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Toprağımızın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy’un “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mısrasında ifade ettiği gibi, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bizler bu ülkenin gençlerini yetiştirecek öğretmenler olarak öyle nesiller yetiştirmeliyiz ki işte bugün burada bu bayrağı tutan o eller sırası geldiği zaman al bayrak olmayı da bayrakta al olmayı da bileceklerdir. Şu an genç nesillerimizde bayrak, vatan ve millet sevgisini körüklemek amacıyla manevi anlamı çok büyük olan, Atamızın ebedi istirahatgahında dalgalanan bayrağımızı okulumuza kazandırmanın ve şanlı bayrağımızın nöbet görevini devralmanın gururunu ve sevincini yaşamaktayız. Kayhan bu şanlı bayrağa rengini vermek için dün olduğu gibi bugün de gözünü kırpmadan terini, canını ,kanını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle yad ediyorum,O Aziz şehitlerimiz bilsinler ki hiç bir zaman emekleri zay olmamıştır ve dünya durdukça da zayi olmayacaktır.” dedi.

ELVAN İLHAN

Samsun'da hafta boyunca hava nasıl olacak? Samsun 5 günlük hava durumu Samsun'da hafta boyunca hava nasıl olacak? Samsun 5 günlük hava durumu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.