Yeni kurulan ve önümüzdeki günlerde Malatya amatör kumede faaliyetlerine başlayacak olan Çöşnükspor, oldukça önemli bir misyonla yola çıktı. Şu an için sadece 2. Amatör Küme Büyükler Liginde ve alt kategorilerde mücadele edecek kulübün renkleri kırmızı-mavi ve sarıdan oluşuyor.
Kenar mahalle diye bilinen yukarı ve aşağı Çöşnük’ün kamuoyundaki olumsuz imajını değiştirmek ve spor ile anılan önemli bir semt olarak gündeme getirmek isteyen Kulüp yönetimin ilk hedefi bölgelerinde bir spor tesisine kavuşmak için kapsamlı bir proje hazırlamak.
ÇÖŞNÜKSPOR BAŞKANI HASAN ÜNLÜ: “ÇÖŞNÜK’ÜN İMAJINI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Başkan Ünlü, “Çöşnük’te yaşayan esnaflar, memurlar olarak Çöşnük Spor’u kurduk. Bölgemizdeki gençlerin spor yaparak ahlaklı ve sağlıklı yetişmesini istiyoruz asıl amacımız bu. Çöşnük’ün kenar mahalle imajını değiştirmek istiyoruz. Şampiyonluk ve yarışmacı olmak gibi bir hedefimiz yok. Yetkililerle görüşüp bölgemize spor tesisleri yapılması için girişimlerde bulunacağız. Bu sezon ilk yılımız olduğu için sadece iki kategoride faaliyet göstereceğiz. Ama önümüzdeki yıl gerekli alt yapıyı sağlarsak daha fazla kategoriye girme düşüncemiz var. Çöşnük Malatya’nın en büyük ikinci mahallesi ama bir sanayi bölgesi değil. Haliyle yardım alacağımız hiçbir kurum yok. Benim gibi birkaç esnaf ve memur arkadaşın kendi bütçesiyle bu yola çıktık. Her kesimden destek bekliyoruz” diye konuştu.