Mustafa ULUSOY / ÇORUM, () - ÇORUM’da kaçak kafes ve gece avcılığı yapan 20 kişiye 28 bin 612 TL para cezası uygulandığı belirtildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir, kaçak av ve avcılara yönelik olarak yoğun bir denetim yaptıklarını belirterek, bu kapsamda 2015-2016 yılı av döneminin başladığı 15 Ağustos tarihinden bu yana 594 avcı kontrolü yaptıklarını dile getirdi. Av sezonunun yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı ile başladığını kaydeden Şimşir, Çorum’da 37 tescili yapılmış avlak bulunduğunu anlattı. Şimşir, "Avcılarımız internet üzerinden, Yaban Hayatı Bilgi Sistemi'ne av yapacakları günün bir gün öncesi gece yarısına kadar girerek aldıkları izin ile av yapabilmektedir" dedi.
Yüksel Şimşir, müdürlük olarak kaçak kafes ve gece avcılarına yönelik 594 denetim yapıldığını, kaçak kafes ve gece avcılığı yaptığı belirlenen toplam 20 kişiye 28 bin 612 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. Şimşir, "Gece ve gündüz olmak üzere kaçak avcılıkla mücadeleye yoğun şekilde devam edilecektir" diye konuştu
FOTOĞRAFLI