Samsun'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çocuklara müjdeler veren Başkan Halit Doğan, dile getirilen taleplerin yerine getirilmesi için çalışacaklarını belirterek, "Sizlere en iyi şartları sağlamak istiyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 17 ilçeden gelen 87 çocuğu ağırladı. Başkan ve meclis üyelerinin yerine geçen çocuklar ilçeleriyle ilgili görüş, öneri, proje ve taleplerini anlattı. Başkan Halit Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar çocukların isteklerini tek tek not aldı. 

OMÜ'lü profesör Yusuf Demir'den Kanal S'de önlem çağrısı: Samsun için felaket kapıda OMÜ'lü profesör Yusuf Demir'den Kanal S'de önlem çağrısı: Samsun için felaket kapıda

Konuşmaların ardından çocuklara açık yüreklilikle fikirlerini beyan ettikleri için teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan şunları söyledi: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram. Bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte bu ülkenin kurtuluş mücadelesinde silah arkadaşlığı yapmış tüm büyüklerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize de minnetlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyorum. Dünyada bayramı kutlayamayan, çocuk olduğunun farkına varamadan yaşayan, savaşlarla, açlıklarla, hastalıklarla mücadele eden çocukları unutmayan bir empati örneği sergilediğiniz için teşekkür ediyorum. Taleplerinizi aldım. Burada bugün birlikte olduğumuz tüm arkadaşları İstanbul, Çanakkale, Ankara olur, Milli Eğitim Müdürümüzle planlayalım sizlere buraları gezmeye göndererek işe başlayalım. İlçeler arasında da bir gezi düzenleyelim. Bu sayede Samsunumuzun ilçelerini gezmiş olalım. Sizlere en iyi şartları sağlamak istiyoruz. Okul bahçelerinden başlayacak çalışmalar var. Biz de bir kısmına destek verelim. Yazın sinema olmayan ilçelerimize gezici sinema gönderelim, tiyatro faaliyetleriyle buluşturalım."

23 Nisan dolayısıyla meclis başkanı olarak koltuğa oturan Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Emine Gülcan, "Fikirlerimizin icraate dönüştürülmesi bizi umutlandırdı. Fikirlerimizin dinlenmesi ve ciddiye alınması çok güzel. İlerde de umarım bu böyle devam eder" dedi.

Salıpazarı Gökçeli Ortaokulu öğrencisi Meleksu Kılınç da şunları söyledi: "Bugün çok güzeldi. Fikirlerimiz ve hayallerimiz gerçekleşecek. Tarihimizi bilmemiz bizim şimdiki hayallerimiz için çok önemli. Bu yüzden gerçekleşmesi açısından baktığım zaman mutluyum."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.