Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından açılan hendek ve kurulan barikatları temizlemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar 44’üncü gününde devam ediyor. Teröristler tarafından mahallelere yerleştirilen patlayıcıları tek tek imha ederek halkın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışan Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH) Özel Kuvvetler Birliği (bordo bereliler) operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.



CİZRELİ, POLİSİ DEFALARCA YANAĞINDAN ÖPTÜ
Teröristlere büyük zayiat vererek mahalleleri temizleyen güvenlik kuvvetleri sivillerin zarar görmemesi için büyük gayret gösteriyor. Teröristlerin zorla evlerinde tutup canlı kalkan olarak kullandığı sivil vatandaşlar ise güvenlik kuvvetlerini yanlarında görünce sevinçlerinden asker ve polise sarıldı. Teröristlerden temizlenen mahalleye giren PÖH timlerini gören yaşlı bir vatandaş, özel harekat polisini defalarca yanaklarından öperek sevincini gösterdi.



ÇOCUKLARI, POLİSLER TAŞIDI
Vatandaşların sarılarak teşekkür ettiği özel harekat polisleri ise uzun zamandır çocuklarından ayrı kaldıkları için gördükleri küçük çocukları kucaklarına alarak sevdi. Mahallelerde çocuklu ailelerin nakledilmesine de yardımcı olan polis, çocukları annelerinden alarak kucaklarında taşıdı.



Kaynak: Haber7