AK Parti  Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen kampında, hazırlanan stüdyoda  'sürdürülebilir, doğayla uyumlu, daha temiz ve daha yeşil bir yaşam' anlayışı üzerinde durdu. 

STÜDYO HAZIRLANDI 

AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı süresince çevre bilinciyle ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik uygulamalar ele alınacak. Bu kapsamda AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan öncülüğünde hazırlanan podcast stüdyosunda yayına katılan konuklarla çevre konuşuluyor.  Kampın bu kez konuğu ise  AK Parti  Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Karaaslan Çelik'e çevre bilinci üzerine sorular yöneltti. 

GERÇEK BİR ÇEVRECİ 

Karaaslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gerçek bir çevreci olan Ömer Çelik bakanım, ufuk açan sohbetiniz, her zamanki desteğiniz ve değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim" dedi. Çelik de, "Kızılcahamam kampımızda Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ile çevre bilinci üzerine güzel bir podcast yayını gerçekleştirdik. Bu sefer ben de soru sordum" ifadelerini kullandı. 

TAMAMEN 'SIFIR ATIK' HEDEFİ 

Kamp süresince, farkındalık oluşturmaya yönelik uygulama ve etkinliklerle küresel çevre sorunlarına, iklim değişikliğine, Türkiye'nin bu kapsamdaki mücadele ve uyum çabalarına dikkat çekilecek. Bakanlıklar ile AK Parti Genel Merkezine ait faaliyet raporları ve belgeler, baskı olmadan, dijital yöntemlerle katılımcılarla paylaşılacak. Kamp süresince en az miktarda atık üretmek, atıkları ayrı biriktirerek, geri dönüşüme kazandırmak, organik atıkları kompost olarak değerlendirmek gibi uygulamalarla 'Sıfır Atık Projesi'ne uygun bir süreç yönetilecek. Toplantı sonunda oluşacak karbon ayak izinin azaltılması amacıyla her bir katılımcı için 3 adet fidan dikilecek.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.