SASKİ Genel Kurulu'nda CHP Grubu tarafından TÜFE uygulamasının kaldırılarak, su fiyatlarının sabitlenmesi için önerge verildi. Önerge AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Ücretsiz olacak: Zeynep Bastık Samsun konseri ne zaman, saat kaçta? Ücretsiz olacak: Zeynep Bastık Samsun konseri ne zaman, saat kaçta?

CHP'li Hasan İpek ve Emre Taha Özyar tarafından SASKİ Genel Kurulu'na sunulan önergede, "TÜİK'e göre açıklanan enflasyon artış oranlarına göre fiyat artışı ilkel ve hakkaniyet kurallarına uymayan bir yöntemdir. Enflasyonun nedeni her zaman ekonomideki dengesizliklerdir. Enflasyonun sonucu olarak kaynaklar toplumun bir kesiminden diğerine akmaktadır. Bir başka deyişle, enflasyonun bedelini mutlaka birileri ödemektedir. Bedel ödeyenler her zaman toplumun en yoksul kesimleri ve sabit gelirlilerdir. Ekonomik olarak ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın da suya ihtiyacı yaşamsal ve zaruridir. Bu nedenle yoksul sabit gelirleri enflasyona ezdirmemek için sosyal belediyecilik adına her ay yapılan, hakkaniyet kurallarına uymayan TÜFE uygulamasının kaldırılması, mevzuatta fiyat belirleme usullerine göre Belediye Meclisi tarafindan belirlenecek fiyat üzerinden sabit fiyat politikasına geçilmesi uygun olacaktır" denildi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.