Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, Atakum ilçesinde, jeoloji ve jeoteknik etüt raporlarının bulunduğu heyelanlı ve yerleşime uygun olmayan dere yataklarının yapılaşmaya açılmasının imar kanuna aykırı olduğunu iddia etti.

ATAKUM'LA GÖRÜŞÜLMEDİ

Meclis toplantısında gündeme gelen Batı Çevre Yolu'yla ilgili yapılan imar düzenlemelerin olduğu maddede söz alan İpek, "Batı Çevre Yolu'nun açılmasını, trafiğin rahatlamasını biz de istiyoruz. 1/5000'lik nazım imar planı değişikliğini Büyükşehir, 1/1000'lik planı ise ilçe belediyesinin yapma yetkisinde. Atakum Belediye Meclisi'yle görüşülmeden resen Büyükşehir Meclisi tarafından yapılmaktadır. İmar planına esas jeoloji ve jeoteknik etüt raporları bulunan heyelanlı ve yerleşime uygun olmayan dere yatakları yapılaşmaya uygun olacak şekilde belirlenmiştir. Buna rağmen imara açılmaya devam edilmektedir" dedi. 

YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ İMKANSIZ

Kesilli ile Kamalı arasındaki ormanlık bölgeye de kamusal alanların yığıldığını kaydeden İpek şunları söyledi: 

"Okulu, kamusal binaları buraya koyup, diğer kalan yerleri de büyükşehir hizmet alanı yapmışsınız. Atakum Belediyesi'ne ait bir hizmet binası planlanması lazımdı. Park, sosyal donatı alanları eşit dağıtılması gerekiyordu. Hepsi uygun olmayan noktaya yerleştirilmiş. Kurum görüşleri güncel değil. Bu planın yürürlüğe girmesi imkansız. Bu planı geri çekip düzenlenme yapalım. Ulaşım planı da düzgün yapılmamış." 

ACİLEN İHALE EDİLECEK

Demir ise İpek'in eleştirilerine şu yanıtı verdi: "Şu anda bizim asıl bu planın özelliklerinden biri Batı Çevre yolunu acilen 2023 yılında ihale etmeye yönelik. Dolayısıyla düzenleme ortaklık paylarında büyükşehir belediye hizmet alanı yapılması, bir kısım orman alanlarının imar kanundaki uygun ifade edilen alanlara tahsis edilmesi, plan kararı olarak alınmasının sebebi de o. Münferit bir hata var o da düzeltilecek."

İMAR KANUNUNA AYKIRI

İpek, meclis sonrası yaptığı açıklamada da "Plansız ve kanuna aykırı imar değişikliği ile vatandaşla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu, imar kanununa aykırıdır" diye konuştu. 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.