Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “1 metre bisiklet yolu yapana bir bisiklet hediye edeceğiz” sözlerini hatırlatarak, "130 bin metre bisiklet yolumuz var. Bakandan bisiklet sözünü tutmasını bekliyoruz" dedi. 
Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde, yerel seçimlerin ardından geçen bir yıla ilişkin yıllık değerlendirme toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede yapılan çalışmaları anlattı.
Nilüferde yapılan bisiklet yollarına dikkat çeken Bozbey Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “1 metre bisiklet yolu yapana bir bisiklet hediye edeceğiz” sözlerini hatırlattı. Bu sözleri duyunca çok sevindiğini ifade eden Bozbey, “O zamanlar 121 bin metre bisiklet yolumuz vardı. Konutumuzun sayısı ise 110 bindi. Böylece bakanlıktan alınacak bisikletlerin her birini evlere verecektik. Bisikletlerimizi gönderilmesi için bakanlığa yazı yazdık. Fakat henüz gelen bisiklet yok. Şu anda 130 bin metre yolumuz var. Bisikletlerimizi bekliyoruz" dedi.
Yeni yapılan belediye binasının adını inşaat aşamasında vatandaşlara sorduklarını ve onlardan gelen yoğun teklif üzerine, "Halk Evi" adını verdiklerini de kaydeden Bozbey, "Adını Bursalılar verdi. Halkımız verdi. Çünkü burası halkın yeri. ‘Saray’ demedik, adını ‘Halk Evi’ koyduk” ifadelerini kullandı.  

FOTOĞRAFLI