Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Temmuz ayında bitecek Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Temmuz ayında bitecek

CHP'nin genel başkanı kim oldu sorusunun yanıtı aranıyor. 38. Olağan Kurultayı düzenlenen CHP'de Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu yeni genel başkan olabilmek için yarıştı.  81 ilden bin 367 delege yeni genel başkanı belirlemek için oy kullandı. İşte CHP yeni genel başkanı ile ilgili detaylar...

CHP'NİN GENEL BAŞKANI KİM OLDU?

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla 4 Kasım Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi.  Aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzasının olması gerektiği kurultayda CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yarıştı. Oylamaların sonunda CHP'nin yeni başkanı belli oldu.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı.

İKİNCİ TURA KALDI

İki aday da 684 oy oranına ulaşamadığından CHP Genel Başkanlığı seçimi 2. tura kaldı.

ÖZGÜR ÖZEL CHP GENEL BAŞKANI OLDU

 İkinci turda delegeler sandık başına tekrar giderek Özgür Özel'i genel başkanlık görevine seçti.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI

13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Milletvekili Özgür Özel, eski Cumhuriyet başsavcısı İlhan Cihaner (ÇEKİLDİ) ve akademisyen Örsan Kunter Öymen (ÇEKİLDİ) yarışacak. Oylamalar sonucu yeni genel başkan Özgür Özel oldu.

CHP yeni genel başkanı olabilmek için 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel yarıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.