CHP Samsun teşkilatında yeni bir istifa yaşandı. İl Yönetim Kurulu Üyesi Ünzile Elif Şahin, 26 Ekim 2026 tarihli dilekçesiyle görevinden ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. Şahin’in CHP Samsun İl Yönetim Kurulu’nda yer aldığı daha önce açıklanan yönetim listelerinde de bulunuyordu.
“İL SEKRETERLİĞİ GÖREVİ TARAFIMA VERİLMEDİ”
Son günlerde parti kulislerinde İl Sekreteri Özgür Küçükşahin’in yerine Ünzile Şahin’in getirildiği iddia edilmişti. Şahin ise yaptığı açıklamada bu iddiayı açık bir dille reddederek, “Son günlerde şahsımla ilgili basında yer alan, il sekreterliği görevinin tarafıma verildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tarafıma böyle bir görev verilmemiştir” ifadelerini kullandı.
İSTİFA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
İstifa dilekçesinde parti içinde yaşadığı gelişmelere işaret eden Şahin, görevini sürdürme koşullarının kendi siyasi anlayışı ve çalışma ilkeleriyle uyuşmadığını belirtti. Şahin, bugüne kadar partiye herhangi bir kişisel beklenti içinde olmadan hizmet ettiğini ifade ederek, düşüncelerini özgürce dile getiremediğini ve sorunların çözümünde adil ve eşit bir yaklaşım görmediğini savundu.
“CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIKLARINDAN KAYNAKLANIYOR”
İstifasının CHP’nin kuruluş ilkelerine ya da Atatürk’ün mirasına yönelik bir görüş değişikliğinden kaynaklanmadığının altını çizen Şahin, kararının içinde bulunduğu çalışma ortamındaki görüş ayrılıkları nedeniyle alındığını kaydetti. Şahin, istifa dilekçesini herhangi bir ek yorum yapmadan kamuoyuyla paylaştığını da belirtti. CHP Samsun’da son dönemde yönetim tartışmaları ve istifalar gündeme gelirken, eylül ayında yaşanan 16 üyelik istifanın ardından İl Yönetim Kurulu yeniden oluşturulmuştu.





