CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla parti grubu adına bir konuşma gerçekleştirdi. Bu yılki 8 Mart’ı, deprem felaketinde yitirdiğimiz kadınlara ve bugün o bölgede çok zor koşullar içinde hayata tutunmaya çalışan kadınlara atfeden

"ORADAKİ MÜCADELEYİ ANLAMAK GEREKİYOR"

Hancıoğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

“Şu anda bölgedeki kadınlar yeni bir yaşam kurmak için kendilerinin, aile bireylerinin yaşadığı travmaların üstesinden gelebilmek için çok büyük bir mücadele yürütüyor. Kadınlar, kendileri ve aile fertleri için güvenlik kaygıları taşıyor. Çadırlar, konteynırlar geçici de olsa artık onlar için birer yuva ve o yuvanın düzeni, temizliği, yemeği, çocuk bakımı vesaire bütün iş yükü yine kadınların sırtında. İşte, bu nedenle, bu 8 Mart’ta deprem bölgesindeki kadınların sorunlarına odaklanmak, oradaki mücadeleyi anlamak gerekiyor. Hepimiz deprem bölgesinde yaşama tutunmaya çalışan kadınların bugün baş etmeye çalıştıkları sorunların sadece doğal afet kaynaklı olmadığını, kader olmadığını biliyoruz. Şu da bir gerçek ki: Tüm afetlerde olduğu gibi yaşanan bu son felaketle birlikte toplumsal cinsiyet eşitsizliği kaynaklı mahrumiyetler, istismar, şiddet sorunlarına maalesef yenileri eklendi.

KADINA DEĞER VEREN YEPYENİ BİR ANLAYIŞI EGEMEN KILACAĞIZ

Büyük deprem felaketini yaşayan ve bugün hayata yeniden tutunma mücadelesi veren kadınların tek derdi barınma, beslenme, sağlık, hijyen koşullarına erişim değil; bütün bu sorunların yanı sıra çocuklarının eğitim hakkından yoksun bırakılması ve onlar için gelecek endişesi yaşamaları bu kadınları derinden sarsıyor. Hadi, depremi "kader" diye geçiştiriyorsunuz; peki, çocukları eğitimden koparmak, bu haktan yoksun bırakmak kader mi? Hayır, bu, kader falan değil, iktidarın basiretsizliğidir. Depremde ve sonrasında yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız. Emin olun, deprem bölgesinde yaşayan kadınlar da kendilerine yaşatılanları unutmayacak ve sözümüz söz, böylesi yıkımların, böylesi acıların bir daha yaşanmaması için liyakatli, hakkaniyetli ve insanına, kadınlarına değer veren yepyeni bir anlayışı bu ülkede egemen kılacağız.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.