Anneler günü ve seçimin aynı güne denk gelmesi nedeniyle medya aracılığı ile annelere mektup yazan CHP Adayı Nazan Güneysu, “Analar olarak çok düşünceliyiz. Ben de düşüncelerimi bir anne olarak kaleme aldım” dedi. Güneysu’nun Samsunlu kadınlar için yazdığı mektup şöyle:

Samsunumuzun Kıymetli Anaları;
Çocuklarımızın geleceğini çalan, porsiyonlarını küçülten bu düzenin değişmesine katkıda bulunabilmek için CHP Milletvekili adayı olarak iki aydır sokak sokak, köy köy gezdim. Kiminizle semt pazarında, kiminizle tarlada kiminizle de sokaklarda karşılaştım ve yüzünüzde gördüğüm acıyı hiç unutmadım.
Zaman zaman ülkemizin nasıl talan edildiğini, zaman zaman da sizlere iktidara geldiğimizde neler yapacağımızı anlatmaya çalıştım. Artık zamanımız kalmadı. 85 milyon hep birlikte pazar günü sandığa gideceğiz. Biliyorsunuz ki, 14 Mayıs’ta aynı zamanda anneler gününü de kutlayacağız.
Pazar günü yavrularımız, canımızın parçası evlatlarımız birer çiçek ve küçük hediyelerle anneler günümüzü kutlayacaklar. Uzakta olan yavrularımızın çoğu bilet parası bulup anneler gününde kapımızı çalamayacak. Biraz mahcup şekilde telefonla arayacaklar bizi. “Anne parasız gelemedim” demeyecek hiç biri. ‘Vaktim yok’ diye geçiştirecekler üzülmeyelim diye. Dizimizin dibindekiler ise, aldıkları çiçeğe ceplerindeki son parayı verecekler.
Ben de anneyim. Ben de sizin gibi iki çocuğumun geleceğini düşünüyorum. İş bulabilecekler mi, bulsalar aldıkları 8500 lirayla ev geçindirebilecekler mi, yüzleri ne zaman gülecek bunları düşünüyorum.
Benim de sizin gibi iki oyum var. Milletvekili adayı olduğum için değil, çocuklarımın geleceği için iki oy kullanacağım. Birini Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı için, diğerini ise CHP’ye vereceğim. Sizin de sandığa giderken yavrularımızın geleceği için oyunuzu kullanacağınızı biliyorum.
Anneler günümüz şimdiden kutlu olsun.

Bora Kara

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.