CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, Bafra ve Çarşamba ovalarının tarıma ve imara açılmak istenmesine vurgu yaparak, "Burada yer alan sanayi tesisleri gaz salınımları, çevre ve hava kirliliği yaratan etkileri ile sadece  bulunduğu alandaki tarımsal üretimi değil, bölgenin diğer tarım arazilerini de olumsuz etkilemektedir" dedi. 

ÇİFTÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ

Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nin Çukurovası olduğunu ifade eden Tosun şunları söyledi: "Samsun'un geleceği ve ekonomisi öncelikle tarım, tarımsal sanayi ve turizme bağlıdır. İki büyük ovamız, Dünyada ve Türkiye'de önemli tarımsal üretim kaynağıdır. Ancak buna rağmen, Bafra ve Çarşamba Ovaları sürekli olarak tarıma ve imara açılmak istenmekte, burada yer alan sanayi tesisleri gaz salınımları, çevre ve hava kirliliği yaratan etkileri ile  sadece  bulunduğu alandaki tarımsal üretimi değil, bölgenin diğer tarım arazilerini de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle Samsun'un geleceği olan tarım arazilerini tarıma kazandırıp, üreticiye sağlayacağımız destek ve teşviklerle üreticinin yanında olacak, tarımsal üretimi artırarak Samsun'u ve Bölgeyi üreten çiftçi dostu ve katma değer yaratan bir il haline getireceğiz. Millet İttifakı'nın ortak mutabakat metninde yer alan tüm ekonomik tespitlerin Samsun'da öncelikli uygulanması için gerekeni yapacak, bunun gerçekleşebilmesi için çalışacağız. Bu gerçekleştiği takdirde, Samsun nüfusuna kayıtlı, ekonomik nedenlerle Samsun dışında olan yüzbinlerce Samsunlu memleketine dönecek ve güçlenen tarımsal ekonomi sayesinde tersine göç yaşanacaktır."

SAMSUN'UN KADERİ DEĞİŞECEK 

Samsun'un bu güne kadar sahipsiz kaldığını ifade eden Tosun, "Çevresindeki iller teşvik kapsamında olmasına rağmen sahip çıkılmadığı için teşvik alamayan Samsun'un kaderi Millet İttifakı'nda değişecek, üretim artacak, üretime bağlı olarak istihdam, gelir artacak, kademeli olarak refah gelecek. Çiftçiye gübre, mazot, tohum destekleri kesintisiz sağlanacak, kredi faizleri minimuma indirilecek, ürünlerinin paketleme, satış, pazarlaması için destek verilecektir" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.