CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek fiyatlar ile ilgili zincir marketleri işaret edip MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin zincir marketlerdeki fahiş fiyat uygulamaları ile ilgili FETÖ bağlantılarının işaret etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Zincir market konusuyla ilgili hükümeti eleştiren Türkel, "Samsun'da ve Türkiye'de orta ve küçük esnafı bitiren zincir marketlerin önünü AKP açtı. Gelin hep birlikte bu zulme Samsun'da dur diyelim" dedi.

Türkel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

Başta malum 3 harfli marketler olmak üzere Samsun'un 17 ilçesinde her mahallede her köşe başında varlar. Bu marketler sattığı gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra mobilya satıyor, televizyon satıyor, beyaz eşya satıyor, beyaz eşyacıları bitiriyor, kırtasiye malzemeleri satıyor, kırtasiyeci ve kırtasiye sektörünü çökertiyor. Hırdavat ürünleri satıyor, nalbur ve hırdavatçıları bitiriyor. Bu zincir marketler tekne satıyor, motosiklet satıyor, elektrikli bisiklet satıyor. Ve yıllardır Ticaret Bakanlığı ile yerel yönetimler bu hunharca gözü aç zincirleri koruyor ve kolluyor. Bu marketler Samsun'a bir katkı sağlamadığı gibi vergilerini de başka şehirlere ödüyor. Şehrimizde bir sürü sektörü çökertti. Bir sürü esnafa kepenk kapattırdı. Bir sürü hemşerimizi işinden gücünden etti bu marketler. Şimdi iktidar diyor ki, bunlar FETÖ'cü bunlar haksız rekabet yapıyor, fahiş fiyatta mal satıyor. Biz de günaydın diyoruz. CHP olarak Samsun'daki Ak Partililere el uzatıyor ve bütün samimiyetimizle çözüm önerimizi sunuyoruz ve diyoruz ki;  Her köşe başına açılmış mantar gibi türemiş zincir marketlere gelin mesafe lokasyon ve ticari dengeleri göz önünde tutarak sayı sınırlaması getirelim. Fazladan açılmış, açıldığı yerde ticareti bitiren başta 3 harfli marketler olmak üzere zincir marketlerin belediyeler ruhsatlarını iptal etsin. Sakın ha serbest ticaret bahanesini üretmeyin bu yetki tamamen yerel yönetimlerde. Sungurlu'da Sungurlu belediyesi 3 harfli marketlere koskoca ilçede üç yerde ruhsat vermiş. Başka market açılmasına kesinlikle izin vermiyor, ruhsatlandırmıyor. Biz de bırakın ilçeyi sadece bir mahallede 10 tane zincir market olan ilçelerimiz var. Dolayısıyla gelin bu taşın altına yerel yönetimler, iktidar milletvekilleri ve bizler elimizi koyalım Samsun ticaretine dur diyelim. Hodri meydan dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.