CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, imamların siyasete karıştırıldığını iddia ederek, "mamların arkasında bütün siyasi görüşler olarak hep birlikte saf tutuyoruz.
O kutsal müesseseyi kirletmeyin" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

BROŞÜR DAĞITILIYOR İDDİASI

Türkel, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Türkel, yaptığı açıklamada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Samsun genelinde başlatmış olduğu çalışma kapsamında sosyal yardım alan vatandaşlar cep telefonlarından aranarak evlerinin ziyaret edilmesi planlanmış, söz konusu ziyaretlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mektubu ve bakanlığın propaganda broşürü vatandaşlarımıza verilmesi planlanmış. Mektuplar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları tarafından dağıtılacakmış. Lakin öyle olmamış. İddiaya göre Samsunlu Müslüman evlatları olarak arkasında saf tuttuğumuz, namaz kıldığımız imamlarımız toplantıya çağrılmış ve Cumhurbaşkanı’nın mektuplarının imamlar tarafından devletten yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması istenmiş" dedi. 

"KANUNA GÖRE SUÇTUR"

Herkesin işini yapması gerektiğini kaydeden Türkel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şimdi siz imamlarımıza partili Cumhurbaşkanı’nın mektubunu ve broşürlerini dağıttırıyorsunuz. Bu yapılan 657 sayılı devlet memurları kanununun 7 maddesine göre suçtur. İlgili madde 'Devlet memuru hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı eylemde bulunamaz hiçbir siyasi amaçlı çalışmaya katılamazlar' der. Bu imamlarımıza bilerek ve isteyerek işletilen bir suçtur. Bırakın herkes işini yapsın."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.