CHP Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun’un sanayi, tarım, ticaret, lojistik, turizm yönünden eşsiz bir potansiyel taşımasına rağmen, imkanların kente sunulmadığını öne sürerek, iktidara yüklendi.

"ARTIK SABRETMİYORUZ"

Hancıoğlu,Samsun’a ilişkin sorunları Meclis Genel Kurulu gündemine taşıdı. Samsun’un sanayi, tarım, ticaret, lojistik, turizm yönünden eşsiz bir potansiyel taşımasına rağmen, imkanların kente sunulmadığını vurgulayan Hancıoğlu, söz verilip de hayata geçirilmeyen projelere ilişkin şunları söyledi:
“İktidar, bu kente, bu bölgeye adeta ihanet ediyor. İnatla hayata geçirilmeyen ‘Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’, işte bunun en somut örneğidir. Milyonlarca vatandaşımız hizmet alacak, milyarlarca dolarlık ihracat hacmi olacak… Neymiş efendim; ‘kamulaştırma maliyeti yüksek’miş, bu yüzden yapmayacaklarmış. Bir diğeri, Hızlı Tren Projesi… ‘Hızlı tren 2023’te gelecek’ diye diye, yıllarca Samsun’u kandırdınız. Yıl oldu, 2023. Şimdi '2023’te beceremedik, 2053’e kadar sabredin' diyorsunuz. Sabretmiyoruz efendim. Bugüne dek oyaladığınız Samsun halkı, sizin keyfinizi beklemeyecek.”

"BARAJA NE OLDU?"

Salıpazarı Barajı'nı, keneveri ve Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin akıbetini de soran Hancıoğlu, "Salıpazarı, Terme ve Çarşamba’yı sel tehdidinden kurtaracak baraj vardı. İhalesi, 2017’de yapıldı. 2019’da ‘bitti-bitecek’ deniyordu. Ortada baraj yok. Tekkeköy Devlet Hastanesi nerede? Vezirköprü, kenevir üretiminin merkezi olacaktı. Vezirköprü uçacaktı. Kenevir de, Vezirköprü de sahipsiz kaldı. Samsun şehri, Samsun halkı; bu haksızlığı hak edecek ne yaptı size" diyerek tepkisini dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR'E DE YÜKLENDİ

Hancıoğlu, son olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne alınan milyonluk makam araçları için de şunları söyledi:

“Yeni alınan ‘milyonluk makam araçları’ için, yaptıkları şu savunmaya bakar mısınız: Devlete ‘para’ olarak vergi ödememek için, lüks makam araçları alınmış… Ödemekten kaçtığınız o vergiyi; nasıl olsa işçiden, memurdan, çiftçiden, yoksuldan söke söke alırsınız. Beşli çetelerin vergi borçlarını sile sile bu günlere geldiniz; belediyeleriniz bunu yapmış, size kaç yazar? Sizin için milyonluk makam araçlarına binmek, devlete vergi ödemekten çok daha önemli. Yazıklar olsun”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.