CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, göreve geldiklerinde ilk olarak bütçe konusunu ele alacaklarını belirterek, "İlkadım Belediyesi'nin şirketiyle ilgili hiçbir veri açıklanmıyor. Göreve gelir gelmez ilk iş Sayıştay denetçilerini getirip borç stoklarını ve bilançoların kontrollerini isteyeceğiz" dedi.

"KİRACI KONUMA DÜŞTÜ"

Murat Şenel, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Merve İlhan'ın konuğu oldu. Projelerini ve çalışmalarını anlatan Şenel, yapılan yatırımların İlkadım'a zarar verdiğini görmeye başladıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin yönetilecek bir binası yok. Kiracı konuma düştü. Sıkılmasalar Büyükşehir Belediyesi'ni Atakum'a taşıyacaklar. Biz burayı cazibe merkezi haline dönüştürünce o niyet ortadan kalkacaktır. SASKİ Atakum'da, Emniyet Müdürlüğü Atakum'da. Kentin kimliği kaybettirilmeye çalışılıyor. Onur Anıtımız var. Bu anıtın ben Atatürk Anıtı olarak anılmasını çok arzu ediyorum. Atatürk Onur Anıtı diyebilmeliyiz" diye konuştu. 

Samsun'da 'müstehcenlik' operasyonu! Gözaltına alındılar Samsun'da 'müstehcenlik' operasyonu! Gözaltına alındılar

"KENDİLERİNE DERT EDİNMEMİŞLER"

İlkadım'ın yapı stoklarının eski olduğunu belirterek mevcut yönetime de eleştirilerde bulunan Şenel, "İlçenin yapı stokuyla ilgili bir veri analizi yok. Bu binalar depreme dayanıklı değil mi diye kendine dert edinmemiş bir yönetim anlayışı anlayışı var İlkadım'da. Bizim derdimiz bu olacak. Yapının dayanımını, binaların ömrünü tamamlayıp tamamlamadığına hızla bakmamız lazım. Bu kenti eski cazibe merkezi haline getirme şansımız var. Ben Atakum'a taşınmış İlkadımlıları birinci 5 yıllık dönemin sonunda mahallelerine geri döndürmek iddiasında bir başkan olacağım" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİMDE SORUN VAR"

İlkadım Belediyesi'nin yönetiminde sorunlar olduğunu dile getiren Şenel sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyenin bir şirketi var ve o şirketin nasıl yönetildiğine bakmamız lazım. Önemli olan belediye şirketleridir. Onunla ilgili hiçbir veri açıklanmıyor. Görev gelir gelmez ilk iş Sayıştay denetçilerini getirip borç stoklarını ve bilançoların kontrollerini isteyeceğiz. Bu şekilde teslim alacağım. 5 sene sonra yine seçime girerken o bilançolarla halkın önüne çıkacağız. Belediyenin borcu olmaması mümkün değil ama İlkadım Belediyesi'nin bu borcu çevirebilecek maddi kaynaklarının olduğunu biliyoruz. Hem borcu ödeyecek hem de yatırım yapacak şekilde bir anlayışla yol ilerleyeceğiz. Bir aile şirketi gibi yönetilen İlkadım Belediyesi var. Şikayetlerin en büyüğü bu. Akraba kayırma işi olmayacak. Belediye çalışanları da şundan emin olsunlar. Ben liyakate uygun çalışan, vazifesini yapan bir insan varken, partisi ne olursa olsun onu görevden alıp da sırf kendi partilim diye yeteneksiz birini getirip sıkıntısını çekmek istemem. Hele de saha da olan personel çok rahat olsun. Bizim kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi derdimiz yok."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.