Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel, AK Parti’nin devleti kendi malı gibi gördüğünü ve bunun son örneğini Samsun’da yaşadıklarını söyledi. AK Partili Mehmet Muş’un, danışmanları, korumaları ve seçim ekibiyle birlikte Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 56’lardaki misafirhanesine yerleştiğini anlatan Türkel, “Hemen orayı terk edin. Bu devleti bu kadar babanızın malı gibi kullanmayın” dedi. 

'HER TURİST GİBİ OTELE YERLEŞ'

Muş’a, seslenen Türkel, “Devletin aracını kullan, bakanlık etiketi ile yol yaptırıyormuş havası atarak milleti kandırdığını zannet. Yetmiyormuş gibi gel Devlet Su İşleri’ne çök. Hiç utanmanız, arlanmanız yok mu? Misafirhaneye gelenlere yer yok dedirtiyorsunuz. Yemekhanenin yarısını kapattınız. Çalışanlara eziyet ediyorsunuz. Sana iki gün süre veriyorum. Ya orayı terk edersiniz, ya da ben ekibimle birlikte oraya yerleşirim” açıklamasını yaptı.

EVLERDE TENCERE KAYNAMIYOR

Açlık sınırının 10 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 32 bin lirayı aştığını hatırlatan Türkel, “Mehmet Muş, semt pazarlarını gezsin. 7 bin 500 lira maaş alan vatandaşla konuşabilecek mi? Evlerde tencere kaynamadığından haberi bile yok. Neymiş, Türkiye’nin itibarı göklere çıkmış. Türkiye’nin itibarı nedir biliyor musun; gece yatağına aç yatmayan çocuklardır. Ev kirasını düşünmek zorunda kalmayan babadır. Çocuğunun okulda aç kalıp kalmayacağını düşünmek zorunda kalmayan annedir. Annelere babalara gençlere sesleniyorum. Sadece 10 gün kaldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olacağı Türkiye’de kimse barınma sorunu yaşamayacak. Kimse açlık sınırının altında ücretlerle hayatta kalmak için ömrünü harcamayacak. Size söz milletin ve devletin üstüne çöreklenen hırsızlardan çaldıkları her kuruş geri alınacak ve milletimize geri verilecek” diye konuştu.

'DEVLETİN MEMURUSUNUZ'

Devlet Su İşleri yöneticilerine de seslenen Türkel şunları söyledi: “DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik’e de mesajım var. Sayın Çelik, sizi buradan uyarıyorum. Yetkinizi kullanın ve devletin memuru olduğunuzu hatırlayın. Mehmet Muş’un Samsun’daki herhangi bir milletvekili adayından hiç farkı yoktur. DSİ personeline eziyet ettirmeyin ve orada sadece yönetmelikler çerçevesinde kalması gerekenler kalsın. Diyorum ki; milletvekili adayı avanesiyle birlikte orada kalamaz. Sen de buna göz yumamazsın ve yummamalısın.”

KAMU BİNASINA AFİŞ ASAMAZSINIZ

Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından kaçak olarak yapılan Millet Bahçesi binasına da Muş’un seçim afişlerinin asıldığını ifade eden Türkel, “Sonuç olarak kamu binasıdır ve oraya afiş asamazsınız. Eğer hemen indirmezseniz biz de kendi afişimizi asarız. Utanmadan afişi de devletin sokaklarını korumakla görevli bekçiye korutuyorsunuz. O bekçi kardeşlerimi devletin memuru olarak değil AKP memuru gibi görüyorsunuz. Samsun halkı size bunun hesabını soracaktır” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.