CHP İl Başkanı Fatih Türkel, AK Parti Samsun Milletvekillerine seslenerek, "Görmüyor musunuz? Çiftçi sizin üretemediğiniz politikalar yüzünden tarımdan koptu, üretimi bıraktı. Her yıl zarar eder hale geldi. Kavak, Havza, Vezirköprü ilçelerimizde ayçiçek üreticisi perişan durumda, zarar etti" diyerek eleştirilerde bulundu.

"VİCDANLARINIZA BIRAKIYORUM"

Tarımla ilgili eleştirilerini dile getirerek iktidara yüklenen Türkel, "İktidar partisi dekara 37 lira gübre, mazot desteği verirken yüzde 95 artışla 109 liraya çıkardık diyor. Halbuki çiftçi geçen yıl 37 TL'ye 5.2 litre mazot alırken bugün 109 TL'ye 4.3 litre mazot olabiliyor. Geçen sene 37 TL destek ile 20.5 kilogram üre gübresi alırken bugün yüzde 95 artırdık dedikleri 109 TL'ye 7.8 kilogram üre gübresi alınabiliyor. Diğer taraftan artırdık dedikleri destekler bu yıl değil çiftçimize seneye ödenecek. Yani bu yılki 109 TL'nin seneye ne kadar mazot ne kadar gübre alabileceğinin hesabını hemşerilerimizin vicdanlarına bırakıyorum" dedi. 

"ELLERİNDEN BİR ŞEY GELMİYOR"

AK Parti Samsun Milletvekillerine seslenen Türkel sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ey AK Parti Samsun Milletvekilleri... Görmüyor musunuz çiftçi sizin üretemediğiniz politikalar yüzünden tarımdan koptu, üretimi bıraktı her yıl zarar eder hale geldi. Kavak, Havza, Vezirköprü ilçelerimizde ayçiçek üreticisi perişan durumda zarar etti. Biz, sahip çıkın diyeceğiz de ellerinden bir şey gelmediklerini kendileri de biz de biliyoruz. Biraz sabır az kaldı. Planlı tarım ekonomisine taban fiyat uygulamasına, çiftçinin hak ettiğini kazanacağı günlere 6 ay kaldı."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.