CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunarak, "Büyükşehir Belediyesi Yalı Kafe'ye el koydu. Çünkü Atakum CHP'liydi. Atakum Millet İttifakı'nın belediyesiydi. Atakumluları cezalandırırdılar" ifadelerini kullandı.

'KANUN TANIMIYORLAR'

Bir dizi ziyaret için Samsun'a gelen Karaca CHP İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Samsun gündemini değerlendiren Karaca Yalı Kafe'nin yıkılmasına ve Marina Projesi'ne tepki göstererek, Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin Yalı Kafe'yi yıkıp viran ettiğini kaydeden Karaca, "Yalı Kafe, gençlerin ve vatandaşların nefes aldığı, vakit geçirdiği ve sosyalleştiği bir alandı. Büyükşehir oraya el koydu. Neden? Çünkü Atakum CHP'liydi. Atakum Millet İttifakı'nın belediyesiydi. Atakumluları cezalandırırdılar. Belediyeyi, partimizi ve Millet İttifakı'nı değil, Atakum halkını cezalandırdılar. Orada yapılacak iptali için belediye meclis üyelerimiz dava açtılar ve kazandılar. Oradaki inşaatı devam ettirerek Samsun Büyükşehir Belediyesi bir suç işlemektedir. Kanunu ve hukuku yukarıdakinin yok saydığı gibi saraydaki tek kişilik hükümetin yok saydığı gibi, onun uzantıları Samsun'daki yerel yöneticiler de mahkeme kararlarını tanımamaktadır. Bu durumu da Atakumlu ve Samsunluların vicdanlarına havale ediyorum. O vicdanlarla sandık başına gitsinler" dedi. 

MARİNA PROJESİNE TEPKİ

Büyükşehir Belediye tarafından yapılması planlanan Marina Projesi'ni de gündemine taşıyan Karaca, "Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak, Samsun'a ilk ziyaret ettiğimde bir balıkçı barınağı ve liman vardı. O dönemde barınak, bilimsellikten, alt yapıdan ve araştırmadan uzak bir şekilde kumla dolduğunu ve kumun da  temizlenerek balıkçılara hizmet vermesi gereken bir duruma gelmesi gerektiğini söylemiştik. Olan olmuştu. Tüm itirazlara rağmen bugünkü parayla Samsunluların 140 milyon lirası oraya gömülmüştü. Bilimsellikten ve akılcılıktan uzak bir şekilde. Madem Samsunluların 140 milyonu oraya harcandı Kurupelit Lima'nın sürdürülebilir hale getirilmesi lazımdı. Ama yapmadılar. Neden yapmadıklarını bizde Samsunlular gibi merak ediyorduk. Öğrendik ki bir otel yapılıyor. Yeni bir liman yapacaklar ve o bölgeyi doldurarak kime, kimlere, Birleşik Arap Emirliklerine mi, Katar'a mı helikopterle gezdirip peşkeş çekeceklerini henüz tespit edemediğimiz ama peşinde olduğumuz o otele, bir bahçe kazandırmak istiyorlar. Samsunlular, emeğinize ve alın terinize sahip çıkın" diye konuştu. 

Türkiye gündemine dair de eleştirilerini sıralayan Karaca ayrıca şunları söyledi: "Ek Bütçe Kanunu TBMM'de kabul edildi. Bütçe aslında iktidarın ufkunu öngörülebilir bir siyaset uygulayıp uygulamadığını yani geleceği planlama noktasındaki yeteneğini ve yetkisini temsil eder.  6 ay önce dolar 11.40 lira kuruş civarındaydı bugün 20 liraya yaklaştı. O gün mazot 12 civarlarındaydı bugün 30 lirayı buldu. O gün şekerin kilosu 10 lira 25 kuruştu. Bugün şekerin kilosu 25-30 lira. Devlete inanarak o gün gözlerini kapatanlar, bugün gözlerini açtıklarında içleri heyecanla mı dolu yoksa derinleşen yoksulluktan gözleri tamamen mi sönmüş? Bugün ek bütçe getirmek demek artık hazinede kuruş para kalmadığını ve bu ülkeyi yönetemediklerinin açık ve net itirafıdır."
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATI