CHP Atakum Belediye Başkan aday adayı Dr. Murat Erkan, belediyelerin vatandaşın da içinde bulunduğu bir anlayışla ve ortak akılla yönetildiği zaman herkesin mutlu olacağını belirterek, her bireyin kentte hakkı olduğunu savundu.

Samsun'da iş insanı Sezgin Aydın'dan çağrı: Fuara sahip çıkalım Samsun'da iş insanı Sezgin Aydın'dan çağrı: Fuara sahip çıkalım

Dr. Erkan, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Tecrübelerinden bahseden Dr. Erkan, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1993 yılında mezun olduktan sonra 2009 yılında da halk sağlığı uzmanlığını aldım. Samsun'da görev yapmaya devam ettim. Pek çok demokratik kitle örgütünde görev aldım. Demokratik mücadeleye toplum adına farklı alanlarında katkı sağlamaya çalıştım. 2011'de hayata geçirilen Atakum Kent Konseyi'nin kurucu başkanıyım. Ardından Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nu oluşturduk ve 2011-2012 döneminde dönem başkanlığını yaptım. Yerelde toplumun farklı siyasi unsurlarını bir araya getirerek kent yönetimine nasıl katkı sunulabileceğine yönelik modeller oluşturduk. 2016-2020 yılları arasında 2 dönem Samsun Tabip Odası Başkanlığı yaptım. Samsun'daki yerel ve ulusal alanda 400'ü aşkın makaleye de imza attım" dedi. 

DAHA İYİSİNİ İSTEDİM 

Aday adayı olma sürecinden de bahseden Dr. Erkan, "Bu ülkenin bana sunduğu imkanlara  karşılık elimi vicdanıma koyarak, halkıma, devletime hizmet etmeye çalıştım. Tüm bu birikimleri bir araya getirerek içinde yaşadığım kentte daha iyi bir yerel yönetim nasıl olur düşüncesiyle yola çıktım. Tek başıma değil, beni de destekleyen bu yola teşvik eden, bu sorumluluğu bana hatırlatanların etkisiyle de bu dönem Atakum Belediye Başkan aday adaylığımı ilan ettim" diye konuştu. 

BAŞKAN TEK BAŞINA YÖNETEMEZ

Seçilen belediye başkanının kenti tek başına yönetemeyeceğini kaydeden Dr. Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Atakum'da yaşıyorum. Kentime ait gördüğüm yapılması gerektiğini düşündüğüm çok şey var. Güzel yapılmış olan şeyler de var. Matasyon döneminden bu güne kadar çok güzel işler yapıldığını gördüm. Bana göre yapılması gereken kısımlar vardı. Onlara ilişkin o gördüğüm eksiklikleri tamamlamak, yaşadığım kent adına bir sorumluluk aldım. Özellikle gençler ve çocuklara iyi bir gelecek sunabilmek adına aday adaylığımı ilan ettim. 
Bu kentte belediye başkanı seçilebilir ama tek başına kenti yönetemez. Her bireyinin o kentte hakkı vardır. Kent hakkı bireysel değildir, bir mülkiyetle ilgili değildir. Katılımcı belediyecilik olmadan bir kentin yönetilmesini düşünemiyorum. Eşit, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı olmalı. Kent yönetiminin mahallelerden başladığı, yapılacakların halkın karar verdiği, ortak bütçenin ona göre ayarlandığı bir yönetim anlayışı benimsenmeli. Ortak akılla yürüttüğümüz zaman herkesin çıkarlarına uygun bir süreç yürür ve herkes mutlu olur. Eğer sorumluluk verilirse işin gereğini yerine getiririz."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.