Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, CHP'den başvurusuna yapan 5 aday adayına çağrıda bulunarak, "6 aday adayı bir araya gelelim. En güvenilir araştırma firmasını seçelim, ücretini biz verelim. Atakum'da yüz yüze 4-5 bin kişiyle görüşerek 6 adayın içinden öne çıkan ismi belirleyelim ve bunu da genel merkeze sunalım" önerisi yaptı. 

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUR"

Deveci, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın konuğu oldu. CHP'de Atakum'da belediye başkan aday adayları Murat Erkan, Turgay Özçelik, Bayram Çelik, Serhat Türkel ve Ahmet Cengiz'e çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Bizim amacımız sadece aday belirlemek değil, aday olan kişinin belediye başkanı olmasını sağlamak. CHP'li üyelerin kendi iradeleri önemli ama asıl temsil ettikleri irade 180 bin kişi olacak. CHP'li üyeler Atakum'daki iradelerini bu şekilde sandığa yansıtabilir, bu bilinçle seçilecek adayı öne çıkarabilirlerse çok doğru bir tercih yapmış olacaklar. Atakum'da 6 aday adayı var. Kamuoyu araştırmasını daha önce ben de yaptırdım, aday adayları kendileri de yaptırmıştır. Ama benim bir önerim var. 6 aday adayı bir araya gelelim. En güvenilir araştırma firmasını seçelim, ücretini biz verelim. Atakum'da yüz yüze 4-5 bin kişiyle görüşerek 6 adayın içinden öne çıkan ismi belirleyelim. Öne çıkan kimse onun yanında yer alalım ve onu 31 Mart akşamı Atakum'a belediye başkanı olarak getirelim. Bu çağrı Türkiye için de örnek bir çağrı."

"HALKIN TERCİHİ ÖNEMLİ "

Halkın tercihinin önemli olduğunu dile getiren Deveci, "Kimsenin hatırıyla değil. 180 bin kişinin istediği, benimsediği adayı bulup oraya koyacaksın ki belediye başkanlığı seçimini kazanasın. Milletvekilini seçerken partililere sorabilirsin. Ama belediye başkanı öyle değil. Türk seçmeninin yüzde 60'ı belediye başkanının partisine değil, kişiliğine bakarım diyor. Bu da seçmenle ölçülür. Arkadaşlarım beni dinliyorlardır. Bir protokol yapalım. Herkesin ortak önerisiyle bir araştırma firmasıyla anlaşma yapalım. Oradan çıkan adayın peşine düşüp seçimi kazanalım" diye konuştu.

NEJLA KAYA

Samsun'da silahla yaralamaya hapis Samsun'da silahla yaralamaya hapis

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.