Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle Çelikhan Kaymakamlığının desteği ve Anaokullarının koordinatörlüğüyle Engelli Farkındalık Yürüyüşü ve eğlence programı düzenlendi.
Hükümet binası önünden başlayan yürüyüş daha sonra çarşı meydanında düzenlenen eğlence programı ve Kaymakamlık tarafından dağıtılan hediyelerle son buldu. Programa Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Yazar Ali Erkan Kavaklı, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan, öğrenciler, engelli ve engelli aileleri katıldı.
Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten İmam Hatip Lisesi Öğretmeni ve Engelli Çocuk Annesi Sevda Arslantürk, “Engelli vatandaşlara karşı her kesin yardım etmesi ve duyarlı yaklaşması gerekir. Unutmayın engel oluşturan bizleriz engeli kaldıracak olanda bizleriz her birey birer engelli adayıdır. Amacımız engelleri kaldırmak ve bu çocuklarımıza eğitim, öğretim hayatlarında ve daha sonrasında iş ve meslek edinme adına yardımcı olmaktır” dedi.
Eğlence programının sonunda Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, üç engelli aileyi ziyaret ederek hediyeler verdi.